Зима

Зима
Пролет

21 май 2021 г.

Назначиха спасилия барбекюто на Пацо Терасата за шеф на ДНСК!

Очевидно има нещо друго, което се крие зад навалицата от потресаващите назначения, всички на практика обслужващи Хунтата 

 

Уволненият със скандал бивш директор на “Общински строителен контрол” към Столична Община арх. Влади Калинов е назначен тихомълком за началник на Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) към Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).  

Това показа справка на “Биволъ” в списъка с ръководството в официалния сайт на ДНСК., вади на показ сайта www.bivol.bg

Влади Калинов беше дългогодишен директор на дирекция “Общински строителен контрол” в Столичната община, но през 2019 г. напусна поста заради скандала със застрояването на терасата-покрив на вече бившия председател на КПКОНПИ Пламен Георгиев, известен още като Пацо Терасата.

През юни 2019 г. Влади Калинов се оттегля след личен разговор с кмета на София Йорданка Фандъкова. Според медиите, тя не останала удовлетворена от обясненията му защо е прекратил процедурата по издаване на заповед за премахване на построените без строителни книжа навеси на терасата в апартамента на Пацо Терасата.

До момента няма информация кой е предложил скандалния архитект за тази отговорна длъжност начело на строителния контрол на Република България.

“Биволъ” призовава ресорния служебен министър арх. Виолета Комитова да направи проверка кой е предложил съответното лице за поста, както и призовава служебния министър-председател Стефан Янев да провери по какъв начин се предлагат лица със съмнителна професионална репутация за най-отговорните длъжности в държавната администрация.

Арх. Влади Калинов лично спаси барбекюто на покрива на тогавашния председател на КПКОНПИ Пламен Георгиев. За което се е разделил с поста чрез уволнение.Влади Калинов е заемал постовете начело на строителния контрол в София по време на последните трима кмета: Стефан Софиянски, Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова. Също така е действал според заветите на лидера на ГЕРБ “Работа, работа, работа!” по време на поне трима главни архитекти, които са му били преки ръководители –  Стоян Янев, Петър Диков и Здравко Здравков. Влади Калинов е заемал длъжността директор на “Общински строителен контрол”, от първите месеци на встъпването в длъжност на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов като кмет (2005 – 2009) пише още www.bivol.bg

Това е ПОРЕДНОТО безобразно назначение на Радевото служебно правителство, начело със Стефан Янев. Резилът няма спирка.

След като АФЕРА изнася всеки ден потресаващи назначения на служебното правителство, все свързани с компрометирани лица, обслужвали и обслужващи Хунтата на Борисов и ГЕРБ, ние даже вече и не питаме кой предлага тези назначения на Стефан Янев и министрите му. Защото тук само обяснението, че става дума за абсолютна управленска немощ, некадърност и неинформираност вече не върви. Очевидно има нещо друго, което се крие зад навалицата от потресаващите назначения, всички на практика обслужващи Хунтата.

Влади Калинов

Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар