Зима

Зима
Пролет

20 май 2021 г.

Димо Гяуров: Съвпадението с отпуските на шефовете на службите не говори в тяхна полза

„Със собственото си поведение председателите на двете агенции са сложили главите си на тепсия в ръцете на министър-председателят и на президента. 

 

Началникът на Националната разузнавателна служба в периода 1997 - 2003 г. ген. Димо Гяуров коментира по Нова тв, че на въпроса какво се случва в ДАНС и ДАР единствено може да отговорят ръководителите на двете агенции.

"Казах, че трябва да се изчака известно време, за да се уточни ситуацията. За мен е много изненадващо това, което се е случило. И двамата председатели на агенциите да си вземат по четири месеца отпуск и той да съвпадне. Първоначално мислех, че имат някакви лични ангажименти, но съвпадението не говори в тяхна полза", смята още той.

„Не знам какво се случва в службите. Липсва информация. В момента вероятно само самите ръководители на ДАНС и ДАР могат да дадат отговор. За мен лично е много изненадващо и двамата шефове на агенциите да си вземат по 4 месеца отпуски, като те съвпадат от дата до дата. В първия момент си го обясних с това, че имат някакви лични ангажименти или пък съвместно обучение, но съвпадението не говори в тяхна полза. От всичко изговорено вчера и онзи ден в обществото се наложи мнението, че това е някаква форма на бойкот, на саботаж. Ако това наистина се възприеме, то техният по-нататъшен път в агенциите ще приключи“, смята той.

„И двамата председатели трудно ще избягат от оценката, че служат не на България, а на Борисов. Това е заради глупавото им поведение и вземането на безкрайно дългия отпуск. Сами си сложиха този етикет“, добави ген. Гяуров. 

Той разграничи това, което се случва с председателите на ДАНС и ДАР от останалите кадрови промени в рамките на МВР. 

„Със собственото си поведение председателите на двете агенции са сложили главите си на тепсия в ръцете на министър-председателят и на президента. Дали ще ги освободят е друг въпрос. Що се отнася до другите промени - няма никакво основание за някакви писъци. Това се е случвало, ще се случва и занапред“, обясни генералът.


 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар