Зима

Зима
Пролет

8 май 2021 г.

Искаме защитени свидетели срещу мафията

Не говорят журналисти и интелектуалци - говорят милионери, които не си харесват живота. В това парадоксално изречение е цялата ни беда... 

 

А сега, представете си - не само Илчовски, а Черепа да отиде да бъде изслушан в Парламента. И Миньо Стайков и Банев и всички, които лежат без съд и присъда.

Демокрацията изисква тези хора да бъдат защитени, за да говорят. Смелостта им изисква те да бъдат защитени - като защитени свидетели срещу мафията. Какво може да загуби обществото от разказа им? Невинността си?

Ако се чудите какво правихме 12 години докато властта укрепваше своя бастион - вече знаете - страхувахме се. Страх и отстъпки за всички, които се опитваха да работят. Щетите - големи или ограничени, са част от общата ни биография на хора опитващи се да се справят с един нов, непознат, безчестен и жесток авторитарен режим. Как се строшава такъв режим? С говорене. Най-трагичното е, че говоренето е оставено на Илчовски в момента.

Не говорят журналисти и интелектуалци - говорят милионери, които не си харесват живота. В това парадоксално изречение е цялата ни беда.

Госпожо Манолова, виждам че се опиянявате от успехите си в борбата с мафията. Но нищо не правите докато не изслушате Черепа и низходящия след него списък на хора, чийто бизнес е тотално експлоатиран, краден, шантажиран и накрая обран.

Цветан Василев? Миньо Стайков? Банев - който писа пространно във фб какво се е случило в бизнеса му? После спря да пише. Как да пишеш от затвора? А кметицата на Младост - Десислава Иванчева, чийто вопли във фб също потънаха?

Това е шанс Манолова да остане в историята. Със списъка на Манолова от защитени свидетели. Или друг подход - търсете имена по браншове - в цялата държава всеки бранш е под ръководството на сив кардинал. На приближен до властта милионер. И срещу него - друг милионер, който е мачкан.

Това ще е първата промяна с ранг на революция в историята на България, започната и завършена от милионерите. Ако им дадете думата, ако ги защитите процесите на промяна са гарантирани.

И да, започнете с Черепа. Все пак той беше пръв.

 
Мартин Карбовски, Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар