Зима

Зима
Пролет

10 май 2021 г.

Няма да спя тази нощ в очакване на конференцията - конгрес - сборище!

Да не би пък утре ГЕРБопитеците  да вземат да се самозакрият? Ех, голям идиот съм, а мечтите ми почти никога не се сбъдват! 

 

След броени часове, на 11 май 2021 г., ГЕРБопитеците ще се съберат на върховното си сборище - конференция, конгрес, или както там се нарича този обреден ритуал. 

Никой не говори за това. По-интересно е да се обсъжда БСП, комисията на Манолова, която е ялова, (има се предвид комисията), финансовото състояние на тоя или оня футболен клуб и други глупости. 

ГЕРБопитекското сборище обаче, остава извън обективите и журналайското внимание. Знаете защо. Защото конгресът, конференцията, или сборището не е нищо повече, освен колективно изслушване на индивидуалната логорея на Главатаря. Той ще съобщи на ортаците си имената на новите си зам.-шейхове, ще се накара на кметовете си, ще навика областните координатори, а може и да набие тоя и оня.

Възможно е Главатаря да изиграе етюда а ла Доган&Тренчев и да каже, че напуска, а ордата със сълзи и сополи, на колене да го молят да остане със "Спри, не си отивай, ще ни бъде тъжно...". А Главатаря ще изтрие предателските сълзи и ще промълви: "Оставам. Не мога да ви счупя мераците."

Възможни са и други сценарии, сценки и етюди - ГЕРБопитеците не винаги са предвидими и предсказуеми, но винаги са смешни, комедийни и зловредни. Но въпросът защо никой не говори за това и не го обсъжда, остава без отговор. 

Да не би пък утре ГЕРБопитеците  да вземат да се самозакрият? Какъв подарък за народа би бил един такъв акт, особено в деня на светите братя Кирил и Методий? Ех, голям идиот съм, а мечтите ми почти никога не се сбъдват! 

Няма да спя тази нощ в очакване на конференцията - конгрес - сборище! Не съм чакал с такова трескаво нетърпение дори и ХIII конгрес на БКП!


 Любо Кольовски

Няма коментари:

Публикуване на коментар