Зима

Зима
Пролет

14 май 2021 г.

В рекордна сделка ESPN подписа с Ла Лига за осем години

Сделката е най-голямата в телевизионен мащаб от американски канал за чуждестранна футболна лига, задминавайки 1 млрд. долара 

 

Американската телевизия ESPN придоби правата за излъчване на испанското футболно първенство Ла Лига в САЩ до 2029 г. 

Осемгодишната сделка беше оповестена публично, но без да бъдат разкривани финансови параметри. Според специализирания сайт Sportico тя е за 175 милиона долара на сезон, или общо 1.4 млрд. долара за целия период.

Това е рекорд за правата на Ла Лига на територията на САЩ.

ESPN, която е собственост на "Дисни", ще излъчва срещите както в телевизионния ефир, така и на своята стрийминг платформа ESPN+.

Сделката е най-голямата в телевизионен мащаб от американски канал за чуждестранна футболна лига, задминавайки 1 млрд. долара, платени от NBC за правата на английската Висша лига.

"Този договор ще донесе вълнение, страст, легендарни отбори и суперзвезди в американския ефир. Предвид продължаващото изкачване на футбола в американския пазар, ние сме невероятно развълнувани да работим с Ла Лига", каза Бърк Магнус, изпълнителен вицепрезидент за програмирането и оригиналното съдържание на ESPN, съобщава Dnevnik.bg.

До момента катарският канал BeIN Sport държеше правата с договор до 2024 г., но Ла Лига ги откупи обратно, за да подпише с ESPN.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар