Зима

Зима
Пролет

6 юни 2021 г.

Амнистия!

Властта плаши всеки, дръзнал да казва истината, а истината я знаят само участниците в далавери, другите могат само да разказват приказки 

 

За какво Еврокомисията праща комисия да разследва корупцията в България?

За да попадне на сплетените свински черва у нас, формалности и лъжи до безкрай, подплатени със законни, но нелогични сделки.

Същата комисия един ден ще си тръгне със също легалния извод - в България всички кражби са законни. Не можете да ги пипнете така.

Ако Европа разбира наистина българския проблем и той за нея е важен (което е съмнително), ако Европа не е съучастница на кражбите у нас, то на Европа й трябва неформален, оригинален подход. Наречете го американски подход.

У нас трябва да се обяви амнистия за хора, участвали или принудени да участват в схемите на властта. Иначе нищо няма да се случи.

Властта плаши и до днес всеки, дръзнал да казва истината, а истината я знаят само участниците в далавери, другите могат само да разказват приказки.

Не просто закон, който да накара Черепа да отвори докрай папката си с компромати, а всички волни и неволни участници в далаверата да имат шанс - свобода срещу истината за корупцията по високите етажи. Защита на свидетелите - това е логиката, а не наказания за всички дръзнали да се оплачат, да разказват и да усложняват живота си в името на най-измислената евроценност - борбата с корупцията.

Европейските бюрократи се правят на загрижени, но истината е, че те създадоха корупцията у нас, те щели да я разследват. Как ще стане? С лозунги? С ОЛАФ, който преди беше надежда, днес е виц? С Кьовеши, която три години се позиционира и с нея може да плашите само брюкселските гълъби? С още комисии?

Не ни мотай, Европа!

Сетила се Европа, на вратата на корупцията да потропа!

Също така се нуждаем от амнистия-защита от контрасъдебно преследване. Всеки, който иска да разкаже у нас веднага е погнат от съдебни дела, разноски и гонения по устав.

Дайте на тия хора спокойствие да разкажат и имунитет срещу вечната история у нас - накрая само жертвите да са осъдени, защото много знаят. Наречете го амнистия, американски подход, облечете идеята в сухи законови разпоредби - но само това ще ни извади от калта.

Амнистия за свидетелите на краденето, което у нас беше олимпиада последните години. Иначе знаем къде ще свърши комисията ви - и тя поредната платена от данъците на европейците - ще свърши в канала.

Защото комисия за борба с корупцията, която не върши работа - това е бетер корупция! Питайте, ще ви кажем!


 

Мартин Карбовски, Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар