Зима

Зима
Пролет

1 юни 2021 г.

Вие не сте в час, "Заедно в час"!

Подготвя се евтина и необразована работна ръка, послушно население на колонията, което да не знае историята си и да няма грамотността да се противопоставя на безумните им планове

 

 

Американската колония Булгаристан е обгрижвана от колонизаторите, които много искат да сме образовани. 

Особено след като под влияние на евроатлантическите ценности и грубата намеса на соросоидите в България, останахме без качествено образование.

Естествено, отново благотворителността и усилията са насочени към... уязвимите групи. Децата, които си знаят български език, които получават отлични оценки, които се стараят в училище, на които родителите са образовани и знаят стойността на образованието, децата, които печелят международни и национални награди за високи постижения, не са обект на тези американски грижи! Няма и да бъдат!

При дори бегъл поглед към соросоидската програма "Заедно в час" се забелязват интересни неща: програмата е спонсорирана от "Америка за България" - фондация, която незнайно на какво основание се намесва постоянно в българското образование, култура, история, политика и какво ли още не, нещо като местният координатор на отвъдокеанската американска колония (за щат няма да ни обявят, защото ще трябва рЕзко да вдигнат стандарта на живот, а те искат само земята и ресурсите ни, евтината работна ръка, безмълвни роби и евентуално фронтова линия).  Виждаме, че програмата е подкрепена и от "Дънди Прешънс" - една фирма, която изнася златото на България и още много интересни суровини за жълти стотинки и има слухове, че допринася за отровния въздух, който дишаме.

Нанси Шилър, шефката на "Америка за България", потвърждава, че "Заедно в час" Е АМЕРИКАНСКИ ПРОЕКТ, ФИНАНСИРАН ОТ САЩ! И били инвестирали 110 милиона долара в българското образование (дали точно българското, е спорно като знаем накъде се насочват парите)! 

От друга гледна точка, ако си плащаха за базите на наша територия, три пъти по толкова щяхме самите ние да си инвестираме в училищата, и то по български проекти, а не по чужди!!! Както казваме българите, с чужда пита, помен правят!

Много са интересни фактите относно учредяването и съществуването на "Заедно в час". От една страна, уж българска гражданка е учредител, българи са в УС, но пък устава е и на английски. Защо ли? Може би, за да го разбират истинските собственици?

И още по-интересна е историята на американската "инвестиция" в българското образование - оказва се, че през 2010 година, когато "Америка за България" осигурява, по техни твърдения щедро финансиране на "Заедно в час", член на колективния орган на управление е... АСЕН ВАСИЛЕВ, изживяващ се в момента на като Министър на финансите. Тънка соросоидна и американска линия...

И още нещо за размисъл - фондацията е регистрирана през 2010 година в Софийски градски съд. Има даден БУЛСТАТ... но в регистър БУЛСТАТ такава фондация несъществува! Тя се явява за първи път при вписването в Търговския регистър години след това! 

Пряката намеса на САЩ в българската вътрешна политика е факт, за който мнозина си затварят очите. Парите се насочват към интересните на тях малцинства и проекти, а ние се чудим защо децата ни не знаят българската история, защо не учат за Баташкото клане, не знаят нищо за Самарското знаме и за освобождението ни от турско робство. Чудим се защо са функционално неграмотни. 

Отговорът е ясен - подготвя се евтина и необразована работна ръка, послушно население на колонията, което да не знае историята си и да няма грамотността да се противопоставя на безумните им планове. Територия, предназначена за използване на ресурсите!
 

И... Министър Василев е добре да обясни участието си в това антибългарско начинание! Освен за офшорките, разбира се!


 


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар