Зима

Зима
Пролет

3 юни 2021 г.

Кой е политическият лидер? Борисов?

Някой съмнява ли се, че в Щатите са напълно наясно с Борисов, ама се правят на многозначителни... 

 

В американската депеша пише:

3. Васил Крумов Божков… неколкократно е подкупвал държавни служители. Тези служители включват един настоящ политически лидер, както и бившия председател на вече закритата Държавна комисия по хазарта (ДКХ)“ (край на цитата).

Кой е политическият лидер? Борисов? Нали Божков разкри, че е дал общо над 60 млн. подкупи, Борисов му обещал да промени Закона за хазарта в по-изгоден вариант за неговите лотарии. Пратил го при Менда Стоянова в парламента (такава среща има, потвърди и тя), при министъра на финансите Горанов (и такива срещи е имало) и т. н. Борисов е пращал есемеси на Божков „ще помагаш“, искал му е футболисти, пак с есемеси, благодарил му е, че не е дал пари на тази или онази.

Промяната в Закона за хазарта е факт, ама не било доказано за подкупа. Банкови извлечения за теглене по 1 млн. в брой и свидетелство на съдружник на Божков, че е внасял пачки на срещи с Горанов, не е достатъчно за прокуратурата.
...

В Щатите федералните са си изковали принципа - когато прилича на корупция, мирише на корупция, значи е корупция. Чух го от един федерален прокурор, с когото разговарях преди години. Робърт Де Ниро го казва по друг начин с устата на героя си в един филм - "Когато има съмнение, няма съмнение". Но у нас прокуратурата има друг принцип - когато доказват корупция, свидетелстват за корупция, Борисов не се пипа. Той е божи наместник на земята и Гешев е неговият инструмент. 

Някой съмнява ли се, че в Щатите са напълно наясно с Борисов, ама се правят на многозначителни - може пък да е оня лидер на комунистическа партия, записан да говори с Божков по телефона в Дубай.


 

Иван Бакалов

Няма коментари:

Публикуване на коментар