Зима

Зима
Пролет

23 юни 2021 г.

Очакваме българите и гости от бившите соцстрани да спасяват лятото

Държавата не прави всичко, за да рекламира България като една сигурна и безопасна държава 

 

Забавихме се с подготовката на летния сезон у нас. 

От една страна заради противоепидемичните мерки и неясните срокове за прилагането им, и избухванията на огнища от Ковид-19 в отделни страни и региони. По тази линия ще губим гости от Германия и Великобритания. От друга страна някои хотелиери от бранша много разчитаха на държавата да се справи с привличането на туристи. И не свършиха своята работа по рекламата на своя продукт и услуга. По тази причина не се знае и колко хотела ще отворят – най-вече тези в големите комплекси.

Остават проблемите и с рускоговорящите туристи.  

В крайна сметка оставаме в очакване на гости от бившите соцстрани – Полша, Чехия, Унгария,  които познават условията по българското Черноморие и е по джоба им. За румънците ние сме основна дестинация.

Най-вероятно българите ще бъдат основният „спасител“ на летния туризъм. Много от тях заради мерките предпочетоха да останат у нас и да почиват тук.

Очакваме и българите зад граница да се приберат за лятната почивка и да отидат със семейството и близките си на Черно море.

Разбира се, ще има и българи, които пътуват за Гърция. Но има и една особеност. Много от тях имат имоти в южната ни съседка и използват всяка възможност да отидат да си видят имота.

Очакванията са за повече туристи от миналата година. Все пак хората бяха затворени цяла година, с различни ограничения и сега със сигурност ще искат и ще търсят възможности да излязат навън и да пътуват. А морето е най-големият магнит, съобщава Banker.bg.

От бранша отбелязват и това, че държавата не прави всичко, за да рекламира България като една сигурна и безопасна държава. 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар