Зима

Зима
Пролет

15 юни 2021 г.

Веселин Стойнев: Без ревизии и кадрови смени служебното правителство щеше да е съучастник на предишните управляващи

"Този служебен кабинет направи много повече от всеки такъв досега и тъкмо затова е толкова атакуван." 

 

"Служебното правителство е длъжно да направи всички ревизии и кадрови смени, за да има честни избори. Иначе щеше да е съучастник на предишните управляващи. Не може да се говори за реваншизъм."

Това каза пред БНР журналистът Веселин Стойнев.

"За да организира честни избори, то трябва да спре зависимостта от кражбите и задкулисието", уточни той.

Журналистът подчерта, че задачата на едно служебно правителство не е просто да организира избори, а да организира и проведе честни избори.

"Този служебен кабинет направи много повече от всеки такъв досега и тъкмо затова е толкова атакуван", коментира Стойнев.

Според него има грешки и недоизказани неща, за които служебните министри дължат обяснение пред обществото:

"Прословутата началничка на кабинета на Бойко Рашков, която не знам защо толкова време трябваше да се влачи този скандал за едно толкова незначително назначение - началник на кабинет. По-сериозен е случаят с началника на НАП Румен Спецов, там има тежки обвинения, които трябва бързо да се изчистят, защото това удря по легитимността на служебното правителство и претенцията му, че са с чисти ръце и ще изчистят "авгиевите обори"."

По думите на Стойнев това правителство показва тромавост в публичните отношения. Според него и президентът Румен Радев е проявил такава тромавост, като е коментирал със закъснение записа от среща на съветника му Пламен Узунов с бивш директор на митниците:

"Не може да коментираш нещо с голямо закъснение, той направи това вчера от Брюксел, хем да не отговаряш, като кажеш, че това е лъжа. Съмненията продължават да тежат". 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар