Зима

Зима
Пролет

27 юни 2021 г.

Президентът Румен Радев, имаш ли доблестта да отговориш на тези въпроси!

Не съм се борила срещу Хунтата на Борисов, за да мълча от криворазбрано лицемерие и „коректност“ към особата ти, за новата „военна хунта“, която реанимира лица и процеси, оставили отвратителен отпечатък в т.нар. ни „преход“ 

 

12 дни преди парламентарните избори.

Никога и на никого не съм мълчала, без значение каква власт, каква сила и какви пари притежава. Никога не съм се водила по овчия възторг на тълпата, без значение тази тълпа кого произвежда за свой Кумир – Тодор Живков ли, Иван Костов ли, Симеон Сакскобурготски ли, Бойко Борисов ли, Станишев ли, Слави Трифонов ли…

Освен изключително многото информация, която притежавам, голяма част от която не може на този етап да се огласи, имам и „второ зрение“ за нещата и хората, което никога не ме е лъгало.

„Второто ми зрение“, което идва отвътре, бе безпогрешно и за теб, господин Президент – от първия миг, в който те зърнах, пристъпил на политическата сцена, доведен за ръчичка от Корнелия Нинова.

Нататък бе въпрос само на време това „второ зрение“ да изтрие окончателно илюзиите, които си налагах умишлено, само и само, за да падне Бойко Методиев Борисов от власт и Хунтата му.

Това, което се случва обаче, и което ти наричаш „връщане към държавността“, няма нищо общо с истинската битка за честни избори, против корупцията и против модела на Хунтата.

Не съм се борила срещу Хунтата на Бойко Методиев Борисов, за да мълча от криворазбрано лицемерие и криворазбрана „коректност“ към особата ти, за новата „военна хунта“, която реанимира лица, фигури и процеси, оставили отвратителен отпечатък в т.нар. ни „преход“.

Затова ще ти задам част от въпросите на които, ако имаш доблест, би трябвало да отговориш честно и открито. Без предварително наизустени фрази, без рецитации, без някой от екипа ти да ти е продиктувал „опорните точки“, с които да се измъкнеш.

1. Кой нареди първото ти служебно правителство, начело с Огнян Герджиков, което „надгради“ ГЕРБ и на практика като резултат – върна Бойко Борисов за трети път на власт?

2. Кои лица ти определиха тогава състава на „надграждащото“ правителство на Огнян Герджиков? Защо не намери доблестта да признаеш, че това служебно правителство не само не извърши нищо от това, което се очакваше от него, но и постла на Бойко Борисов отново да спечели властта?

3. Предвид това, че най-важната фигура в едно служебно правителство, чиято първа и основна цел са провеждане на честни избори – защо бе избран в първото ти служебно правителство, като вътрешен министър, Пламен Узунов? Ти сам ли си го избра или определени кръгове ти го наложиха? Кои са тези кръгове?

4. Защо не намери доблестта да признаеш, че Пламен Узунов бе най-нефелният и най-слаб вътрешен министър, който сме имали? Никога ли не се запита дали точно това не е била целта?

5. Защо четири години не успя да създадеш стойностен, читав и смел президентски екип, а четири години и на бездомните кучета в България бе ясно, че „екипа“ ти куца от всички страни?

6. Защо, след като и най-близките до теб твърдяха, че в сградата на Институцията ти е пълно с „предатели“, ти не направи нищо да ги разчистиш и да се опреш на свой отбор, а не на наложен ти отвън?

7. Защо много преди да излезеш пред Президенството с вдигнат юмрук (а това се случи отново заради безумията на съветника ти Пламен Узунов и след нахлуването на прокуратурата в Президенството пак заради Пламен Узунов), започна по места да се готви „нов проект“, като за целта контактите по правенето на този „нов проект“ бяха с хора от екипа ти, и лично с теб?

8. Защо след месеци работа на различни лица по места, които работиха за създаването на „новия проект“, и които лица бяха във връзка с теб, господин Президент, „внезапно“ бяха „забравени“ и защо ти се скри, господин Президент? Кой  и кои кръгове те спряха? И защо?

9.  Защо нямаше доблестта да се извиниш и да благодариш на тези хора, които работиха за теб? Защо честно не им обясни кои сили те сгънаха и те спряха? Каква беше „откупката“?

10. Защо допусна години наред да те спрягат като „руски агент на Путин“, като „руски човек“, след като най-вече на теб ти бе ясно, че си чист „натовски генерал“, което съвсем официално бе заявено и от сегашния говорител на второто ти служебно правителство, за когото също носиш отговорност? На кого беше нужна тази „димка“, която днес вече издиша, след натрапчивото, демонстративно и арогантно полягане на теб и цялото ти служебно правителство на САЩ? В синхрон ли бе тази „руска“ врътка с т.нар. „десносектанти“, за които и до днес тя уж е „мантра“, а в същото време точно с тях си в прекалено тясна връзка, редейки управлението и планирайки бъдещото управление?

11. Кои сили наредиха второто ти служебно правителство? Кои кръгове и кои лица? Поименно, моля!

12. Кое наложи това безпрецедентно коленичене на американския посланик Херо Мустафа на де що имаше министър, шеф на Агенция и политик от близките до теб политически сили?

13. Какви договорки, условия и зависимости се съгласи да провеждаш, отстояваш и да прокарваш, наложени ти от американците? И каква е цената? В това число и за теб, господин Президент, в личен и кариеристичен план?

14. Каква е ползата от „Три морета“, които ще се проведат три дни преди изборите /8-9 юли/? Без общи приказки, обаче?!

15. Допустима ли бе цената – живота на загиналия пилот Валентин Терзиев, за да погали егото ви на „натовски генерали“?

16. Ти, господин Президент, готов ли си да загинеш в името на НАТО?

17. 12 дни преди парламентарните избори, имаш ли доблестта, господин Президент, да признаеш, че огромна част от така наречените „кадрови промени“ в МВР са абсолютно неадекватни, умишлено нефелни и по никакъв начин не водят до целта – честни и прозрачни избори, без фалшификации и Схеми?

18. Ще признаеш ли, че всички кадрови промени се вършат от тандема – Пламен Узунов и Николай Копринков? Защо?

19. Ще имаш ли доблестта да признаеш, че огромната част от кадровите промени, благодарение на Копринков и Узунов са непродуктивни, а ако отидем и малко по-надълбоко – буквално наливат вода в мелницата на Хунтата, с която уж се „борите“?

20. Сляп ли си, глух ли си, господин Президент? Ако не си – каква е зависимостта ти от тези две лица – Пламен Узунов и Николай Копринков?

21. Защо „десносектанти“ могат директно и се срещат директно с теб регулярно, а други политически лидери, които те направиха Президент лично от теб са направлявани така: „ето това е номера на Копринков, чрез него се свързваш с мен!“? На каква база са политическите ти пристрастия? Кой ги определя?

22. Пътя към „връщане на държавността“ през реанимирането на Иванкостовци и бойкоборисовци ли минава (по места не само не са мръднати, но и се реанимират хора от „третия ешелон“ на ГЕРБ)?

23. Изумяващо нарцистичният ти вътрешен министър, който реално изобщо не знае къде се намира в МВР, освен да говори пиарно с апломб по телевизиите изумителни лакардии, уведомил ли те е, че по места абсолютно необезпокоявано действат Схемите по изборите на ГЕРБ, както и напират с буйна сила Схеми, които да „вдигнат“ „десносектантите“?

24. Колко пъти се срещна с Иван Костов?

25. Колко пъти се срещна с Атанас Атанасов и дежурно придружаващата го?

26. Знае ли нарцистичния ти вътрешен министър един ковач/ки/ на коя близка до теб маяпчеличка плаща?

27. Имаш ли представа какво се върши от „старите“ апапи, назначени от Узунов и Копринков, в Агенция Митници? Имаш ли информация, че там „новите“, близки до правителството, за което ти носиш отговорност, прибират пачки като за световно и пренасочват потоци към лица, които уж „връщат държавността“?

28. Мислиш ли, че всички са успани от рейтинга ти и от запалянковщината по новата вълна – тази след Бойковата, наречена Радевата, за да не виждат какво точно се случва? Когато се спука балона и тия около теб се измъкнат, нагушени, ще имаш ли доблестта ти да опереш пешкира на малодушието си?

29. Какво те свързва с Пламен Узунов? Как така скандалният бивш дансаджия Георги Великов стигна до пръв съветник на служебния премиер, макар и само за час, добре, че АФЕРА го освети?

30. Какво още трябва да свърши Пламен Узунов, за да имаш доблестта да признаеш, че всичко изнесено за него е истина, а не „манипулация“? Каква зависимост те накара да лъжеш, господин Президент? Защо предаде и свои хора, господин Президент, в полза на кадрови боклуци, пробутани от Узунов и Копринков?

31. Какво те свързва с Николай Копринков? Само село Труд или и още нещо? Какво е това нещо?

32. Защо позволи твоята Институция да клейми медия, само защото е показала истината с „пурите и рома“, като „манипулация“, а използваш разследване на същата медия за снимките и видеото с „кюлчета и пачките“, като истина? Кой и каква зависимост ти внуши, че Истината е избирателна?

33. Какво е бъдещото правителство, което отсега наредихте със съпорта на американския посланик Херо Мустафа? Кои политически сили умишлено отсега са „смачкани“, за сметка на други, с които „редиш мача“?


Веселина Томова, Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар