Зима

Зима
Пролет

17 юли 2021 г.

Политкоректно: Десният Бабикян сатанизира червената БСП, но се бракосъчета с еврокомуниската Мая

Това е мотото на модерния пиар: Каквито са времената, такива сме и ние. За да кажем след нови 45 години: „Такова беше времето“... 

 

„Ще подкрепим мандат на „Демократична България“, но на БСП – не“, изрече с протестърски патос Арман Бабикян от „Изправи се! Мутри, вън!“…

Обаче удобно забравя, че е лоялен съпартиец и пряко подчинен на Мая Манолова, която само преди три мандата бе парламентарно острие на БСП и громеше любимата на Бабикян десница.

През 2013-та същата Мая Манолова не входира ли в „Деловодство“ на Народното събрание номинацията на Делян Пеевски за шеф на ДАНС?

И не направи ли точно тя потресаващото самопризнание „Аз предложих Пеевски за ДАНС“ ?

След което облече червена тениска с надпис „Шанс за Орешарски“ и обвини протестиращите срещу премиера, че са платени.

По това време Бабикян бе от другата страна на барикадата и кълнеше Мая като „червен боклук“.

Превъплъщенията на Мая са класика в политическия театър и това я прави сродна душа с класика на пиара Арман, пиарствал на политици от всякакви бои.

Каква еволюцията на десния Бабикян: Бягаш от червената столетница, както дявол бяга от тамяна, но съжителстваш в ИМВ с червената Манолова!

А Мая май копира прочутия италиански комунист Енрико Берлингуер – бащата на еврокомунизма, който в далечната 1973-а лансира „историческия компромис“ между леви и десни.

Целта бе прагматична – западноевропейските компартии да се прегърнат с християндемократите заради властта. В резултат на което скоропостижно се споминаха, без да получат благините на властта.

Прав е Бабикян. Даже много е прав.

Политкоректно е да избереш еврокомунистката Мая пред червената БСП.

Това е мотото на модерния пиар: Каквито са времената, такива сме и ние.

За да кажем след нови 45 години: „Такова беше времето“...


Велизар Енчев

Няма коментари:

Публикуване на коментар