Зима

Зима
Пролет

17 юли 2021 г.

За „умниците с езиците“ умрелите неолиберални идеи на Милтън Фридман са „Велико постижение“

Дори неолибералният Европейски съюз в условията на корона-криза отхлаби коланите и призна, че държавите могат спокойно да харчат на дефицит, за да се помогне на населението! 

 

Всяка политическа формация, която реши да подкрепи безумната икономическа програма на ИТН, заслужава изчегъртване веднъж и завинаги! 

Безумие е да се говори за поредното намаляване на данъците върху бизнеса и, забележете, премахване на данъците върху лихвите (неведнъж съм цитирала данните, че сметките с милиони принадлежат на едни хиляда души, а това е подарък само за тях!)!

Най-голямата им наглост е, че обявяват тези си бъдещи политики за "модерни"! Моля?! Че има ли и една държава, която вече да не е доказала, че умрелите неолиберални идеи на Милтън Фридман доведоха само до кризи, потъване и огромно социално недоволство?!

Дори неолибералният Европейски съюз в условията на безпрецедентната корона-криза отхлаби коланите и призна, че държавите спокойно могат да харчат на дефицит, за да се помогне на населението!

А при нас идват някакви "умници с езици", които вместо да наложат данъци на богатите (ние сме държавата с най-голямо неравенство в ЕС!) и да помагат с тях на бедните, гордо ни обясняват как щели да отрежат разходите и размахват намаляването на данъците на богатите като някакво Велико постижение!

За смешника Слави гласуваха и избягалите в чужбина българи, които, докато той стяга коланите на нас, ще се радват на точно обратните на неговите политики в Западна Европа! 

Вселенска несправедливост!


 

Даниела Пенкова

Няма коментари:

Публикуване на коментар