Зима

Зима
Пролет

25 юли 2021 г.

Методи Лалов сезира прокуратурата за изказването на Борисов срещу Рашков

Като гражданин имал задължението да съобщава за престъпления, на които става свидетел 

 

Столичният общински съветник от "Демократична България" Методи Лалов е сезирал бургаската районна прокуратура за вчерашното изказване на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от село Бата. 

Бившият премиер използва обидни епитети срещу служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Той го нарече "пияница", "нещастник" и "червен сатрап", като дори го прикани да му отиде на гости, но сам, за да се саморазправи с него.

Лалов, който е бивш председател на Софийския районен съд, написа в профила си във "Фейсбук", че е сезирал прокуратурата за "хулиганство, което се отличава с изключителен цинизъм". Той подчертава, че като гражданин имал задължението да съобщава за престъпления, на които става свидетел, съобщава Dnevnik.bg.

По време на изказването си вчера Борисов дори заяви: "Ще ме чегърта, щял да се саморазправи, тоя пияница. С гол гъз таралеж ще мачкаш - това мога да ти кажа, нещастник такъв".

Лалов уточнява, че сигналът до прокуратурата е за престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. В изложението си Лалов подчертава, че думите на лидера на ГЕРБ са били широко отразени медийно.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар