Зима

Зима
Пролет

9 юли 2021 г.

Александър Чеферин: Не бих подкрепил отново турнир на целия континент

"Мисля, че е прекалено предизвикателно.
Интересна е идеята, но трудна за прилагане." 

 

Президентът на УЕФА Александър Чеферин заяви, че не би подкрепил идея за ново европейско първенство с мачове из целия континент.

Евро 2020 се провежда с двубои в 11 града в 11 държави, като финалът между Англия и Италия ще е на "Уембли" в неделя. Идеята беше развита и одобрена по време на управлението на предишния президент на УЕФА Мишел Платини, а целта беше да се отбележи 60-ата годишнина от първото европейско първенство.

"Ако питате мен, не бих го подкрепил. Мисля, че е прекалено предизвикателно. Не е правилно някои отбори да трябва да пътуват повече от 10 000 км, а други - 1000 например", каза Чеферин пред Би Би Си.

Според словенеца "не е справедливо и за запалянковците". "Някои фенове трябваше да са в Рим, а след два дни - в Баку след 4.30-часов полет. Така че това носи затруднения. Интересна е идеята, но трудна за прилагане. Не мисля, че ще го направим отново."

Домакин на Евро 2024 ще е Германия, като страната се пребори с Турция. Мачовете ще се проведат в десет града. Това ще е първото голямо първенство в Германия след световното през 2006 г.


Няма коментари:

Публикуване на коментар