Зима

Зима
Пролет

21 юли 2021 г.

Кирил Петков: Няма време за нови избори, в НС да решат как да сформират правителство

Моята единствена надежда е „вятърът на промяната“ да продължи. Ако с този темп се действа и в тази посока, няма да си познаем страната след пет години!“ 

 

"Усеща се всеобщо  убеждение у политическите сили в новия парламент за съставяне на трайно правителство."

Така разтълкува първия ден на 46-ото Народно събрание служебният министър на икономиката Кирил Петков, който посети фабриката за производство на велосипеди за износ в Пловдив. 

Първи сигнали в тази посока министърът е видял от европейските ни партньори, в лицето на техните посланици.

"Европейската комисия настоява българският План за възстановяване и устойчивост да бъде представен от редовно правителство, за да има ясен ангажимент за реализацията му", посочи министър Кирил Петков. 

По думите му при обсъжданията и в Брюксел, и с европейските посланици е станало ясно, че промените се възприемат много добре:

„Знам, че самият Брюксел държи да си говори с редовен кабинет, защото трябва да се поемат ангажименти. От разговорите с европейските посланици се вижда, че точно тези промени сега са много добре възприети. Затова много се надяваме, че което и да е следващо правителство ще обърне внимание на тези промени, защото за мен те са много по-оптимални и целеви, ще донесат много по-голяма прозрачност и добавена стойност за българската икономика“.

"Няма време за пореден кръг избори, политиците  в парламента трябва да решат как да се сформира правителство", смята министър Кирил Петков:

"Чувството ми е, че всички осъзнават, че на България не ѝ трябват нови избори. Осъзнават, че е време да се запретнат ръкави и да се върши работа. Едни нови избори не биха дали по-различно разпределение, така че – сега е времето на тези политически партии да се съберат и да решат как да го сформират по най-добрия начин. Моята единствена надежда е „вятърът на промяната“,  който дойде с нашето правителство, да продължи, защото точно се набра някаква инерция и би било оптимално тази инерция да се продължи. Понеже, според мен, ако с този темп се действа и в тази посока, няма да си познаем страната след пет години!“.

"Така, че много се надяваме, че което и да е следващо правителство ще обърне внимание на тези промени, защото за мен те са много по-оптимални, целеви и ще донесат по-голяма прозрачност , по-голяма добавена стойност за българската икономика, отколкото това, което заварихме като дойдохме."

В Пловдив служебният министър на икономиката присъства на подписването на крупен договор между българската компания за велосипеди и и австрийски производител на мотоциклети. С него тук  ще се изгради втора фабрика - за производството на „електробайкове“, предназначени за износ по целия свят. 


 БНР

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар