Зима

Зима
Пролет

30 юли 2021 г.

Пламен Николов е кандидатът за премиер на "Има такъв народ"

От партията на Трифонов ще разполагат със седем дни, за да успеят да сформират кабинет 

 

Кандидатът за премиер на „Има такъв народ“ Пламен Николов прие папката с проучвателния мандат от президента Румен Радев. 

Той бе придружен от ръководството на партията в лицето на Тошко Йорданов, Филип Станев, Ивайло Вълчев и Станислав Балабанов.

„В резултат на изборите от 11 юли тази година, на вас се пада отговорността да получите първия проучвателен мандат. Хората гласуваха за вас с очакването да консолидирате фронта на промяната срещу проваленият корупционен модел на властта. Време е да разбират как и с кои личности. Твърде много много неотложни проблеми се трупат, за да допуснете провал. Вярвам и съм убеден, че го осъзнавате. Българите очакват вашите предложения за кабинет в рамките на установения от Конституцията срок", заяви президентът Румен Радев при връчването на мандата.

„За мен е изключителна чест и отговорност да бъда тук и да получа този мандат от вас. Ще направя всичко възможно всичко да бъде в установените законови срокове. Благодаря“, каза от своя страна Николов при получаването на мандата.    

Кой е Пламен Николов?

Пламен Николов е роден на 29.07.1977, Горна Оряховица. Владее три езици: английски, немски и руски. Средното си образование получава през 1995 г. в Хуманитарна гимназия „Йоан Екзарх Български“ – гр. Шумен с профил „История и археология“. Образованието си продължава в СУ „Св. Климент Охридски“, където завършва магистратура по Философия на науката. Специализира в Австрия със стипендия „Ернст Мах“ в Университета на Клагенфурт.

По професия е предприемач с над 15 години опит в бизнес развитието и управлението на проекти.

Преди да стане народен представител от групата на „Има такъв народ“ Пламен Николов е оглавявал офиса на американска компания за Европа, Азия и Африка като е отговарял за цялостното бизнес представяне на компанията в 67 международни пазара с над 600 търговски В2В партньори. Осигурява постигането на всички планирани стратегически корпоративни и търговски цели на компанията в съответните пазари. Управлява всички процеси в компанията, свързани с търговския оборот, разходния баланс, ЧР, финансовите потоци и маркетинг дейността.

Работил е с големи клиенти като Амазон, Уигъл, Интерспорт, Спортона, ЕМАГ, Спортни федерации и Олимпийски национални комитети.

От партията на Трифонов ще разполагат със седем дни, за да успеят да сформират кабинет. В случай, че не получат подкрепа от страна на останалите партии, мандатът отива при втория.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар