Зима

Зима
Пролет

30 юли 2021 г.

Много ги би било страх от служебното правителство на Радев? От дървения нож ли ги е страх? Айде, бе!

Когато поколения наред не бяха издигани до висотата на просветителството, до развиване на ума и мисленето, а бяха хранени с пластмасова „култура“, така става

 

 

Нищо, нищичко друго вече не може да ме потресе така, както простотията и лековерността на тоя народ. От които, впрочем, се редят всичките му беди.

Това неистово вкопчване в желаното, което желано си го натъкмяваш със затворени очи върху РЕАЛНОТО ДЕЙСТВИТЕЛНОТО, само и само да продължаваш да живееш във въздушните си илюзии, е бягство, бягство от храбростта да погледнеш истината в очите.

Лашкането на страхливеца да се лепи от „спасител“ на „спасител“, само защото по природа е сеирджия, а не воин, носещ отговорност за собствената си съдба, е присъщо за ехалето. Което възторжено крещи „Осанна“, докато го залашкат до „Разпни го“.

Ауууу , много ги е страх от служебното правителство на Румен Радев, затова нападат министрите му… Аууу, единственият честен е Радев и служебното му правителство… Аууу, всички гадове, а сега и хората на Слави, нападат „прекрасните“ министри на Румен Радев… – плакатно и лозунгово пищят точно онези, които никога не са излизали от матрицата, плъзгащи се единствено по лустрото и повърхността, без да мислят, да анализират, да чуват и да виждат…

И от какво точно да ги е страх от служебното правителство на Радев, а?

Какво точно направи това служебно правителство? Освен нарцистичните патосни пушилки на Рашков – нито една от които истински състоятелна откъм факти или разкрития? Никой ли не забеляза как „ударите“ срещу Боко всъщност бяха пунта-мара шамарчета и бля-бля приказки, изписани от такива като нас години назад във времето до втръсване? Никой ли не се усети защо „прекрасният“ Рашков не посмя да бръкне в ДЪЛБОКОТО около Боко?

Какво точно направи служебното правителство? Че разпищолените Пламен Узунов и Николай Копринков проведоха безобразни „кадрови“ промени, в голямата си част обслужващи мафията, която години наред щавеше и сега отново бе реанимирана? Че в най-големите „касички“ – Митниците и Земеделието – Боко да ги беше назначавал нямаше да бъдат толкова пробити, потресни и компрометирани? Че лустросаните „финансови гурута“ всъщност са едни напомпани лобисти и само кьорав трябва да си за да не го видиш?

Какъв е тоя овчедушен възторжен патос и това комплексарско безумно хейтърство, когато се намери някой да каже истината, такава, каквато е?

Радев не е свещена крава, нито „чудесното“ му поредно служебно правителство. Истинският журналист не се интересува от падналия, истинският журналист трябва да има бърза реакция и моментален остър нерв към ДЕЙСТВАЩИТЕ ВЛАСТВАЩИ, които и да са те, иначе няма да е нито истински, нито журналист.

Истинският журналист и истинският гражданин и политик не трябва да е мазмантия, който се усуква около зелените чорапи в случая на властта, а трябва да събуе тези зелени чорапи, за да се видят отдолу мръсните крака.

Защото Истината е за обществото бисер, но само ако обществото не е съставено от прасета.

Само слепи и глухи не виждат как култа към Боко се сменя с култа към Радев. Само кьоравите не виждат как един Пламен Узунов е иззел ролята на Цветанов. Само невчасници могат да се прехласват по още от СЪЩОТО.

Сега ревнаха срещу онези, които развенчаха мита за „харвардските“ красотници. Аууу, плюели, защото ги било страх от служебното правителство…

И от какво точно да ги е страх? От размахания дървен нож, с който единствено сътвориха дърварски пиар и нищо повече?

Когато поколения наред не бяха издигани до висотата на просветителството, до знанието, до развиване на ума и мисленето, а бяха хранени единствено с пластмасова „култура“, така става.

Зомбита, които викат „ура“ от „спасител“ на „спасител“.

Докато така ги „спасят“, че даже и не разбират кой ги е овъртолил с въжето, кога ги е закачил на гредата и къде точно ги е обесил.


 



Веселина Томова, Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар