Зима

Зима
Пролет

6 юли 2021 г.

Манифестацията на мечката

Мечката не знае колко еко-либер-евро ценна е тя. За кого би гласувала една стръвница? Думата “стръвница” политкоректна ли е? 

 

Митинг на мечки. Мечки, развяващи партийни знамена. Мечка за предизборни цели. Мечка, като част от кампанията. 

Всички се качиха на мечката и либерално-умно-красиво я подложиха на разфасоване с помощта на нашата тъпа пропаганда.

Дори Мая Манолова се снимала как звъни на земеделския министър, моли се той да помилва мечката. Има таланти да опишат тоя велик , разкошен абсурд, ама нямаме публика за такова описание. Публиката - тя най-много е заета да спасява мечката, докато самата публика е лошо изгубена в гората.

Има и снимка - Борисов прегърнал мечката. Смешно е, но пак е за про-политически и анти-политически цели. Ако имаше драматурзи у нас щяха да опишат как Ердоган се намесва и спасява мечката. С решение на Султана, като Хатихумаюн. Покрай мечката се спасява и Бойко - двамата получават турско гражданство. Аферим Султане, болест да не те хване и прочие дитирамби.

Мечката не знае колко еко-либер-евро ценна е тя. За кого би гласувала една стръвница? Думата “стръвница” политкоректна ли е? Айде по-внимателно. Проста мечка, а кожата й приживе стана билборд. Меча кожа, ама с партийни цветове.

Или меча кожа с цвета на дъгата. Кой каза, че мечката е кафява, а? Я помислете пак! Славна история, която ще се предава от мечка на мечка и от бърлога на бърлога.

Някой дори написа - пазете мечката, мечките са кът, виж - гъбари имаме достатъчно. Покрай нас плуват хармсови сценарии, няма кой да ги улови.

Нашата публика яде само пропаганда, тя ирония не яде. И гъби не яде. Яде цели мечки, поглъща ги с манифести и настървение.

Мисля си, че някой трябваше да запази здрав разум и да се надсмива на това. Ама няма кой. Трансхуманизмът е урсулизъм. Анимализъм в действие. Епохата е луда и ангажирана като лява девица. Има ли леви девици?

Пиша това, защото някъде там едни босоноги хора събират гъби и билки в гората, за да ги дадат евтино на някой чичо, роднина на кмета, после той да ги шитне скъпо на някоя наша скъпа сушилница, а оттам на дребно чак в Италия да идат тия гъби, скъпи и прескъпи.

Европейците ще спрат да ядат нашите гъби, ако не спасите мечката. Спасете я. Босоногите берачи на гъби да берат душа в болницата. Важно е мечката да бъде яздена от политиците.

Дий, мечко, дий, глупчо. Всички обичат мечката, докато не им влезе в двора. Така беше и при комунизма, помня аз. Дий, дий.


Мартин Карбовски, Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар