Зима

Зима
Пролет

29 юли 2021 г.

Дмитрий Песков: Активността на НАТО до границите на Русия ни задължава да вземем мерки

"НАТО не крие кой е основният враг на Алианса и е важно сценарият Agile Spirit 2021 да не предполага скрити действия спрямо Русия." 

 

"Активността на Северноатлантическия алианс близо до границите на Русия задължава да се вземат мерки за гарантиране на сигурността."

Това заяви пред репортери прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, коментирайки ученията Agile Spirit 2021, стартирали в Грузия с участието на 12 страни членки на НАТО, както и Азербайджан, Грузия и Украйна.

"Това е още едно потвърждение, че НАТО със своята военна инфраструктура около нашите граници, е не само наоколо - но в контакт с нашите граници. Това, разбира се, е предмет на много внимателно наблюдение от наша страна. Главното е, че това ни задължава да вземем мерки за обезпечаване на сигурността ни", заяви Песков.

"НАТО не крие кой е основният враг на Алианса и е важно сценарият Agile Spirit 2021 да не предполага скрити действия спрямо Русия", каза говорителят на Кремъл.

"Разбира се, за нас е важно сценариите на подобни учения да не предполагат никакви тайни действия срещу нашата страна. Все пак сценариите на ученията са измислени в НАТО и Алиансът не крие кой е основният враг за тях", коментира Песков по повод участието на Азербайджан в тези учения.




Няма коментари:

Публикуване на коментар