Зима

Зима
Пролет

29 юли 2021 г.

Елеонора Митрофанова: Време е политиците в България да бъдат повече българоцентристи

Нейно превъзходителство поздрави Варна по случай честването на 100 г. от обявяването на града за курорт 

 

Посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова заяви във Варна, че е настъпило време, когато политиците в България трябва да бъдат повече българоцентрични и да си сътрудничат с Русия, когато имат интерес, както и с Европейския съюз, когато това е изгодно за страната, за да има нормален баланс.

"С правителството на Бойко Борисов имахме сложно взаимодействие. Затова може да се съди по проекта AEЦ "Белене". Надявам се, че в нашите политически и икономически отношения ще присъстват повече прагматизъм и взаимно уважение. Що се отнася до президентските избори, те са тънка работа, и ще работим с този президент, който изберете. Като човек Румен Радев ми харесва -  достоен представител нa България. Той е интелигентен и красив, но най-важното е да се харесва на българите", каза Митрофанова.

"Балетната общественост в Русия много би искала най-старият балетен конкурс в света, който се провежда във Варна, да бъде възстановен, затова с удоволствие бихме помогнали това да стане факт."

Това обяви Н. Пр. Елеонора Митрофанова, посланик на Руската федерация у нас, по време на официална среща с кмета на Варна Иван Портних.

Елеонора Митрофанова поздрави Варна по случай честването на 100 г. от обявяването на града за курорт. Тя припомни, че много от жителите на Русия имат недвижими имоти в морската столица, че в града живеят много руски бизнесмени, които виждат перспективи за развитието на своя бизнес във Варна.

Нейно превъзходителство изрази надежда, че с напредването на проекта за новата икономическа зона ще бъдат създадени условия за привличане на инвестиции, включително в областта на морското дело. Елеонора Митрофанова  допълни, че възстановяването на Форума на побратимените градове ще бъде полезно и за малките, и за големите населени места, които решават аналогични проблеми, включително свързани с обезлюдяването. Тя допълни, че в Русия има реформа за възраждането на такива градове и с удоволствие този опит може да бъде споделен с градове от България. 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар