Зима

Зима
Пролет

11 август 2021 г.

Иво Божков: Като антисистемна партия ИТН не играе по правилата на парламентаризма

Според него в името на обща цел партиите трябва да си говорят, да проявяват уважение, дори и да не се харесват помежду си 

 

„Има такъв народ“ е антисистемна партия. Парламентарното говорене не е в инструментариума на такава партия. Развръзката, на която сме свидетели, може би е логична, въпреки че много от хората отказаха да я видят преди изборите.

Това заяви по Радио София журналистът Иво Божков, който отблизо отразяваше протеста, започнал през миналото лято.

„Независимо от очакванията ИТН не влезе в парламентарните процедури. Като антисистемна - тази партия бламира системата, в която България е била досега. Очаквахме парламентаризмът да се изпълни със съдържание, но това не се случва.“

Според Божков ИТН няма да подкрепи друг кабинет, защото в природата на антисистемните партии е заложено да печелят гласоподаватели именно с особеното си мнение и неучастието в играта на парламентаризма по познатия начин.

„Все пак се надявам да бъде съставено временно правителство, което да изкара до пролетта, използвайки тенденцията на изтласкване на корупционния модел от Борисов. А на следващите избори хората да покажат дали ще гласуват доверие за 120 депутатски места на ИТН или да потвърдят фрагментиран парламент с наложителен разговор между партиите“, допълни Божков.

Според него всяка партия представлява някаква част от народа и ако искаме България да просъществува и процъфтява, в името на обща цел партиите трябва да си говорят, да проявяват уважение, дори и да не се харесват помежду си.

Хората, които искат промяна, се надяваха на нормализация, но от политиците това засега не се получава.

Не трябва никой да го е страх от избори. Доброто за България е победата на парламентаризма – да не се говори с обиди, а да се водят прозрачни и уважителни преговори", подчерта журналистът. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар