Зима

Зима
Пролет

11 август 2021 г.

ИТН: Няма да ни пречупят, време е да изхвърлим боклука

"Колкото и да обикалят по телевизионните студиа, няма как да изтрият срама от лицата си.  Безпомощни са да обяснят и оправдаят лицемерието си." 

 

"Ние просто сме честни и истински. Не се крием зад лицемерни усмивки и кухи фрази. Очевидно е, че не са свикнали на такъв език и такова поведение. Свикнали са всичко да се урежда с шушукане по ъглите в Народното събрание за предварителното договаряне на порциите." 

Това заяви Виктория Василева от "Има такъв народ". Тя изчете позиция на партията в Народното събрание след отказа да бъде подкрепен кабинетът на ИТН. 

"Никога истински не са искали разговор за политики. Някои от тях го доказаха с формалното си участие в експертните групи. Това беше прикритие, което целеше да проправи път към постове и влияния. През цялото време очакваха другия разговор - кои министерства ще получат и кои регулаторни органи ще овладеят. Не го получиха. И няма да го получат от ИТН. Това ги доведе до лудост", каза още тя, цитирана от Banker.bg.

По думите ѝ "партиите на протеста" никога не са искали споразумение с ИТН. Били го доказали с всички взаимоизключващите се изисквания, които а поставяли. 

"Христо Иванов няма да се подпише под едно споразумение с Мая Манолова. Мая Манолова не иска да се подпише под едно споразумение с "БСП за България". "БСП за България" не приема споразумение, подписано само от партиите на протеста. Всички заедно няма да подпишат общо споразумение и ако чуят дори за подписано двустранно такова, се оттеглят. Страхотен парламентаризъм, дами и господа. Поздравления", се казва още в позицията.

"Колкото и да обикалят по телевизионните студиа, няма как да изтрият срама от лицата си. Само се забелязва как все повече им пресъхват гласчетата заради хилядите изречени неистини. Безпомощни са да обяснят и оправдаят лицемерието си", подчерта депутатът.

"Ако за всички тях това е политиката, нас не ни бройте за политици. Ние ще си останем хора, които виждат, чуват и най-важното - си държат на думата. Накрая искам да благодаря на всички, които се обединиха в омразата си към истината. Благодарение на безпрецедентните атаки, които понесохме от няколко страни в последните седмици, структурите на ИТН са по-единни и решителни. Много са ни подценили, ако са смятали, че ще ни пречупят психически, ще ни унижат или омаскарят. Омаскарихте себе си. "Има такъв народ" е кауза, която е много по-голяма от мен и моите колеги и тя ще бъде жива. Време е да изхвърлим боклука", завършва декларацията на партията. 


 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар