Зима

Зима
Пролет

6 август 2021 г.

Причини, поради които жените изневеряват

Жените са по-малко склонни да правят компромиси и са в по-добра позиция да търсят емоционалното и сексуалното удовлетворение

 

 

Някои описват причините за нарастването на изневерите при жените с повишените отговорности и увеличените нужди и желания. 

Подсилени от феминистки възгледи и финансова свобода, жените са по-малко склонни да правят компромиси и са в по-добра позиция да търсят емоционалното и сексуалното удовлетворение, което липсва в отношенията им.

Запознайте се с някои от факторите, поради които жените стигат до изневяра.

Недоволство във взаимоотношенията

Това може да се разглежда като основната тема на повечето мотиви за изневяра. Неудовлетворението започва оттам. Хората се оправдават казвайки: „Ние сме в лошо положение." Тогава се появява възможност за един човек и вместо да спрат нещата преди да започнат, те оправдават преминаването на границата. За всяка пресечена граница на връзката човек трябва първо да оправдае поведението пред себе си, след това да може да раздели действията си на отделни части. Ненамирането на удовлетворение в настоящата връзка може да предизвика някой да търси това удовлетворение другаде или дори да използва акта на изневяра (независимо дали съзнателно или несъзнателно) като катализатор за прекратяване на настоящата връзка.

Ниско самочувствие

Когато една жена се бори с ниска самооценка, това може да я подтикне да потърси външни източници за вниманието и утвърждаването, което тя и нейният партньор не са в състояние да създадат и поддържат. Ниското самочувствие започва да изглежда така:„ Защо някой би ме намерил привлекателна?"

Жена, която изневерява, може да разчита на аферите, за да предостави доказателство за своята стойност или желателност.

Емоционален глад

Докато проучванията показват, че мъжете, които изневеряват, са предимно мотивирани от секса, жените, които изневеряват, са склонни да правят това, за да запълнят емоционална нужда . В случай на емоционална връзка, сексът изобщо не е част от уравнението. Независимо дали връзката е от физически или емоционален характер, жената може да изневери, защото жадува за разговор, съпричастност, уважение, преданост, обожание, подкрепа или някаква друга потребност, която липсва в настоящите ù отношения.

Гняв или възмездие

Някои жени влизат във връзка с идеализиран образ за това как трябва да се държи съпругът им. Когато партньорът не отговаря на очакванията и не може да отговори на всичките им нужди и желания, това може да създаде разделение във връзката, което дава тласък за отклонение.

Някои жени може да се възмущават от партньора си по друга причина, например от миналата афера и да използват собствената си изневяра като отмъщение.

Липса на вълнение

Вероятно сте чували за термина серийни измамници - хора, които изневеряват за тръпката. Те може да обичат своя партньор, но копнеят за взаимодействия, подхранвани от ендорфини, които правят новата връзка вълнуваща.

Сексуално лишаване

Опитваме се колкото можем да запазим искрата жива, вълнението, което съпътства нова връзка, трае толкова дълго. Предсказуемостта и познаването в крайна сметка ще изпреварят качеството и честотата на секса. Следователно не е изненадващо, че някои жени, които изневеряват, пропускат тези вълнуващи отличителни белези от началните етапи на връзката, когато страстта и интригата все още не отстъпват на рутината.

Самота

Жена, която изневерява, може да има партньор, който работи дълги часове, оставяйки ги у дома с децата по цял ден. Може би са попаднали в етап от живота, когато е по-трудно да се сприятеляват. Каквато и да е причината, самотата или чувството на изолация и разединение могат да осигурят перфектните съставки за една афера. Жената се чувства самотна и някой друг започва да задоволява нейните неудовлетворени нужди.

Несигурен стил на привързване

Теорията на привързаността предполага, че връзките в ранна детска възраст влияят върху начина, по който възприемаме и се държим в интимните си отношения като възрастни. В зависимост от грижите (или липсата им), които човек получава като дете, те ще попаднат в един от трите стила на привързаност като възрастни: сигурен (с добре коригирани очаквания и подходи към взаимоотношенията), тревожен (проявяващ страх от изоставяне) или избягващ (предпочитащи да запазят своята независимост от другите). 

Хората, които се идентифицират с тревожни и избягващи стилове на привързаност, са по-склонни да проявяват характеристики, които пречат на здравословната романтична връзка. Освен това е по-вероятно да изневерят, тъй като търсят успокоение от трета страна или се опитват да избегнат интимността на първичната връзка.

Криза на средната възраст

Докато кризите на средната възраст обикновено засягат хора на възраст между 35 и 60 години, изневярата има по-малко общо с възрастта, отколкото смекчаващи обстоятелства. Големи житейски събития, като смъртта на родител или рожден ден, могат да предизвикат криза на средната възраст при жената, карайки я да се бори с тежестта на социокултурното очакване.
Очакването се изразява в това, че жените могат и трябва „да имат всичко" - успешна кариера, любящ партньор, да си обичат децата и т.н.

Основно условие

Депресията и изневярата вървят ръка за ръка. Аферата е вълнуваща до такава степен, че мозъкът може да започне да изпомпва допамин, норепинефрин и серотонин - невротрансмитери, които произвеждаме, когато сме привлечени от някого, но които, не толкова случайно, са същите химикали, произведени когато приемаме антидепресанти. С други думи, жена, която изневерява, може да се самолекува чрез изневярата си, дори и да не осъзнава истинската причина зад удоволствието си.

Възможност

Няколко акта на изневяра са предумишлени и по-скоро резултат от неочаквана възможност. Хората в тази ситуация обикновено не могат да обяснят причината за изневярата си. Подобни възможности съществуват и в дигиталната сфера. Социалните медии, приложенията за запознанства и изпращането на текстови съобщения революционизираха лекотата, с която можем да се свързваме с другите. Понякога това служи като трамплин за делата - дори ако взаимодействията започват невинно.

Изпитване на трудни чувства

Хората могат да разработят голямо разнообразие от механизми за справяне с трудни емоции, като понякога избират стратегии, които имат емоционално изтръпващи ефекти. Секс, наркотици, алкохол и други зависимости или компулсивно поведение са само няколко примера. Аферата е бягство от реалността. Когато жените се борят да бъдат честни за това, което искат с партньорите си и търсят фантастичен свят, тогава се получава адреналинов прилив към изневяра.


 Highviewart.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар