Зима

Зима
Пролет

26 август 2021 г.

Как емоционално силните жени успяват в любовта

В любовта е важно да не действаме прибързано, подведени от емоциите ни, защото тогава взимаме грешни решения 

 

Може би сте забелязали, че хората, които успяват да постигнат много в живота си, обикновено са емоционално силни. Това важи и за любовта. 

Има жени, които са във връзката, която са търсили. Те са емоционално силни. Но как така получават желаното?

Тя знае какво иска

Първата определяща черта на емоционално силната жена е, че тя знае какво иска. Това важи за приоритетите, които си поставя, като цяло в живота. Тя не казва просто „искам да съм щастлива във връзката си“, а много по-детайлна. На какво държи в отношенията, с какво може и не би могла да направи компромиси, държи да се чувства обгрижвана, обичана. Обобщено - не се хвърля в поредната нова връзка, за да не бъде сама.

Готова е да си поиска

Много жени имат идея за това каква да е връзката им, какви са техните нужди като личности, жени, но не могат да си поискат от партньорите си. Например, имат нужда да прекарват повече време с половинката си, а когато той е зает с работа по-често или излиза с приятели, се преструват, че всичко е наред. Вместо да споделят желанията си, те се затварят в себе си, недоволстват мълчаливо. Или пък са получили обещание за нещо, което не се случва. Тук въпросът е можете ли да отстоявате себе си в една връзка?

Тя контролира емоциите си

Не бива да задържаме своите емоции, когато сме ядосани, тъжни, имаме нужди, но не трябва да се оставяме те да ни завладяват. Емоционално силната жена също страда, обича, смее се, ядосва се, но успява да надвие грешните решения, емоционалните изблици. В любовта (и не само) е важно да не действаме прибързано, подведени от емоциите ни, защото тогава взимаме грешни решения, казваме грешните думи, даваме обещания, които не спазваме (когато сме щастливи).

Тя цени себе си


Емоционално стабилната жена цени себе си и не се колебае да го покаже на партньора си. Тя знае, че заслужава да бъде обичана и уважавана. Знае е, че даването във взаимоотношенията на внимание, любов, доверие, грижа е реципрочно. Няма да си позволи партньорът ѝ да я унижава.

Не си губи времето в токсични връзки

Може би сте били в неподходяща връзка, дори токсична, надявайки тя да се промени с времето? Емоционално силната жена не си губи времето с подобни взаимоотношения. Тя умее да идентифицира проблемите във връзката си, намира начин да говори с половинката си, полага усилия те да се разрешат и ако това не се получава - си тръгва.


Az-jenata.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар