Зима

Зима
Пролет

31 август 2021 г.

Корнелия Нинова: От “Демократична България” не искат да започнем промяната на модела “ГЕРБ”

"Нашата отговорност е за държавата. Ние не се месим в работата на другите партии и коалиции, но си правим оценка и изводи от техните действия." 

 

"Демократична България" отказа среща за разговори за редовен кабинет и актуализация на бюджета. Разбира се, това е тяхно решение. Но решенията носят и отговорност. Очевидно има някакъв разнобой между тях, защото вчера един от техните представители обяви, че ще дойдат, днес няма. Това си е техен вътрешнокоалиционен въпрос, да си решат вътрешните въпроси."

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в парламента.

"Нашата отговорност обаче е за държавата. Ние не се месим в работата на другите партии и коалиции, но си правим оценка и изводи от техните действия.

Неявяването на „Демократична България“ означава първо, че не искат редовен кабинет и че искат да отидем на избори.

Второ, по-лошо, че не искат да започнем промяната на модела, за който хиляди граждани стояха по улиците и искаха тази промяна. Нито промяна на модела “ГЕРБ” можем да започнем сериозно, нито промяна в съдебната система, нито в прокуратурата.  Това правят в момента.

Може би най-лошото на този конкретен момент е, че с отказа да дойдат на срещата, отказват да разговаряме за актуализацията на бюджета. Така с действията си рискуват да оставим пенсионерите без преизчислени пенсии, медиците без помощ за Ковид кризата, МВР без помощ за охраната на границата, икономиката без помощ за мерки и така нататък. Решенията и отговорността е тяхна. Ние продължаваме утре със срещата с “Има такъв народ”. От тяхното решение утре ще зависи как ще продължим.

В четвъртък свикваме нашия колективен орган - Националния съвет,  коалиционните ни партньори и депутатите, и на този общ форум ще решим какво ще правим."


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар