Зима

Зима
Пролет

13 август 2021 г.

От прогресивна развиваща се страна, Афганистан се превърна в най-бедната и жалка такава

Афганистан имаше прогресивно и секуларно правителство, и жените бяха свободни, преди САЩ да почне да финансира и въоръжава т.нар. муджахидини 

 

През последните дни в западната преса непрекъснато пишат и буквално ни заливат като снежна лавина със статии за Афганистан. Бият камбаните на тревогата, а нашите медии подражават: талибаните завладяха третия по големина град (  https://m.dnevnik.bg/…/4242388_tretiiat_po_golemina_grad_v…/);   талибаните напредват и завладяват втория по големина град (https://btvnovinite.bg/…/talibanite-prevzeha-vtorija-po…), талибаните завладяха Кандахар (https://dariknews.bg/…/talibanite-prodylzhavat…).
 

Сякаш всички забравиха, че преди нахлуването на САЩ в Афганистан продукцията на опиум беше почти 0%, а след тяхната инвазия 90% от хероина днес произхожда оттам (https://twitter.com/Lowkey0nline/status/1425777096807395336…). Центърът на производството му е афганистанската провинция Хелманд, а само Великобритания имат там над 140 бази с над 10000 войника.
 

Хората забравиха, че Афганистан имаше прогресивно и секуларно правителство, и жените бяха свободни (снимката, колкото и да не вярвате, е от този период), преди САЩ да почне да финансира и въоръжава т.нар. муджахидини, за да се бият срещу съветите, "враговете на демокрацията". А днес същите плашат света с тях, вече преоблечени като талибани. 

Хората забравиха как дори Рамбо 3 бе посветен пак на тях и как в Индипендънт например възхваляваха Осама Бин Ладен (https://www.businessinsider.com/1993-independent-article…). 

Днес ни се втълпява, че изтеглянето на САЩ от Афганистан е било катастрофа и как Европа ще бъде залята  с бежанци и скрити сред тях талибани, плашат ни. Сякаш хората забравиха, че от прогресивна развиваща се страна, Афганистан се превърна в най-бедната и жалка такава и че по-голямата част от "сирийските бежанци" бяха всъщност афганистанци, дори когато САЩ са там. Хората забравиха, че талибаните не са само местни хора, а вкарани и обучени терористи от С.Арабия, от Египет, Алжир, Пакистан и прочие, досущ както са сегашните "сирийски бунтовници".

Затова мили безмозъчни борци срещу лошите ватенки с всички клишета, дето размятате, когато някой вземе да критикува или се запита за това безумие, както и за използването на радикалния ислям като удобна карта, вземете и вие си задайте въпроси. А не да си избивате комплекси, щото програмирането реване и търсене на скрити ватенки, чекисти и путинисти по цял ден в интернета няма ви направи по-успешни, по-големи капиталисти, или камо ли  по-добри хора.

Щото вижте и Либия. От страната с най-високи стандарти в Африка до страна с пазари за роби. Вижте Йемен. Сирия, Ирак. Даже вижте каква демокрация имат в С.Арабия, техен съюзник. Вижте ислямизацията на Европа. Не го виждате, нали. Още се борите по сигнал срещу невидимото зло.

САЩ няма да напуснат Афганистан. Талибаните са там от тяхно име.


 

Дахер Фарид Дахер - Ламот

Няма коментари:

Публикуване на коментар