Зима

Зима
Пролет

14 август 2021 г.

Кой ли ще да е тоя, който ще изхвърли боклука?!

Боклук за изхвърляне - на всяка крачка, властови коридори, обръчи и кръгове - с лопата да ги ринеш... 

 

Тошко може да ги плещи всякакви, но в разгара на парламентарно-управленската каша изрече нещо, което спира дъха. 

В заплашително-пророчески туит към "Демократична България" дясната ръка на Слави Трифонов предупреди: "Не се ебавайте с нас, щото който ни закача после не успява да се върне в мача". И надгради с предсказание като на библейски вестител: "#идватоядетощеизхвърлибоклука".

Да, не е толкова накървавено като оценката му за лапсуса на телевизионен журналист: "Ако бяхме в Крумова България, за тази лъжа щяха да липсват части от тялото на това момче с микрофона!". Но пък хаштагът с метаинформация за новия Месия - Боклукчия е потресаващо въздействащ в постигнатата чрез машин(ал)но гласуване шизофренна политическа ситуация. Нещо като светлата възрожденска прокоба "Туркия ке падне" или кодираните послания от романите на Дан Браун.

Христо Иванов твърди, че "ИТН създават хаос, а ГЕРБ се опитват да го играят реда в хаоса". Иначе казано че първите играят за вторите, че да ги върнат на власт. Ако е вярно, митичният чистач ще да е познатият до болка от последното десетилетие, в което държавата придоби евроатлантическия статут на корупционно сметище. Подобен силогизъм води до нелеп резултат, та ни се ще Иванов да греши.

Дано се е объркала и Татяна Дончева, за която депутатите от ИТН били като "детска градина", а в главите им имало  "само сценарии". В детската градина като се налудуват и напалуват, дечурлигата пак не знаят какво правят. А пък сценариите колкото и да са добри, станат ли прекалено много, бъркотията е гарантирана. Затова се надяваме Тошковото заклинание да се сбъдне по възможност още тази година.

Боклук за изхвърляне - на всяка крачка, властови коридори, обръчи и кръгове - с лопата да ги ринеш. Пък за това кой с кого да се закача и да се връща ли в мача, си има КОЙ да мисли. Резервната скамейка на задкулисието е дълга, сценаристите да решават за входящите трансфери - дали да са от Росенец или от Буджака. 

Само дайте нов месия, че стария вече го освиркахме.  


 Огнян Стойчев, Banker.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар