Зима

Зима
Пролет

3 август 2021 г.

Проф. Мария Пиргова: Правителство може да се състави, но ще е крайно нетрайно

"ИТН са дошли отникъде и по начина, по който се представят, ще отидат в политическото небитие." 

 

"Имa тaкъв нaрoд" ce кoлeбaят - взимaт eдни рeшeния, cмeнят ги и oттaм и идва усещането, че не се казва истината."

Това каза за "Денят ON AIR" политологът проф. Мария Пиргова и допълни: "Ще видим правителство, макар и за кратко, но ще бъдем много разочаровани, защото не виждам кой как ще се справи. Партиите, които го подкрепят, ще видят, че губят заради недоволните избиратели".

Според нея Слави Трифонов ще трябва да отстъпи от егото си.

"Това не е неговият терен, не знам какво са си представяли хората, които са гласували за ИТН. Хората решиха, че в този театър тези хора ще стоят добре. Не виждам как без никакъв професионализъм и недопускайки експерти - да се върви с рогата напред, това няма да стане", подчерта проф. Пиргова. 

По думите ѝ преговорите за правителство ще са трудни.

"Може някои да се провалят, но в следващите дни ще си намерят общ език. Ползването на израза "Аз" ми напомня на сериозно комплексиран човек. Правителство може да се състави, но ще е крайно нетрайно. Дърпат се конците от различни посолства, от различни политически сили. Слави Трифонов трябва да капитализира всичко това. Той се интересува от собствения си капитал, а не от управлението на страната. В най-скоро време ще му се изплъзне управлението", допълни политологът.

"ИТН са дошли отникъде и по начина, по който се представят, ще отидат в политическото небитие. Техните технократи ще попаднат в небрано лозе, никаква самостоятелност не можем да очакваме, предвид това, че министрите ще попаднат в зависимости, ще подпишат неща, които не са чели. Влизаме в един изключително безпринципен период в политиката", обясни събеседничката. 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар