Зима

Зима
Пролет

7 август 2021 г.

Слави, слагай жартиерите и смело на килимчето в Сараите!

Е, този път Новите варвари наистина идват? Нормално, щом ИТ(п)Н, има и такава слаба държава!

 

 

Голяма работа са Сценаристите на Шоуто - колкото повече редят кабинета на Слави, толкова по-продуктивен става. 

Вижте Момчил Иванов, който ще оправя правосъдието. Отлична визитка - историк, юрист, адвокат, арбитър, преподавател, с бизнес и политически опит в СДС, РЗС, ВОТ, "Република Бг", ИТН, последният да затвори вратата. Но и с чувство за хумор, каквито ги обичат жените.  

Според изтекъл в медиите чат писал на студентка преди изпит: "В понеделник сутрин - на червения килим. Слагай жартиерите и ще видиш, Давай смело!" Какво по-свежо като за изпит по търговско право?!

В изтрити Фейсбук-постове пък кандидат-министърът с юнашко име чегърта "соросоидите-майкопродавци" и въобще "цялата гнусна паплач, която последните 30 години постоянно точи държавните финанси под една или друга форма".

В това министерство има приемственост. Ексначалникът му Данаил Кирилов удостои привържениците на реформаторските партии с комплимента "безумно красива сган". В отговор на техния, че надминал хитовия "Барни Ръбъл". И оприличи "Да, Българина" Христо Иванов на детския любимец "СпонджБоб Квадратни гащи". С добавката, че след десанта му на Росенец играл "танго на камъните с охраната".

Та след като Кирилов заби темелите на съдебната реформа, Иванов ще я надгражда. Също както кандидатът за вътрешен министър Петър Илиев ще оправя вътрешния ред. И той юрист, преподавател, доктор по право, адвокат на годината. Е, островната държава Барбадос, на която е почетен консул, се падала малко офшорна топ дестинация, ама нейсе - трупал е дипломатически опит.

И дисертацията му била нещо проблемна, но то и партийният му шеф Слави Трифонов мина през подобен проблем. Не си беше взел държавните изпити, но в едно от предаванията му несменяемият тогавашен ректор на музикалната академия и ексминистър на културата Георги Костов му донесе на ръце дипломата. След време уверяваше в медиите, че не е бил ченге, а "наивен войник от военното контраразузнаване", който само два пъти писал сведения под диктовката на офицери". Ами като има кой да диктува сценарии, как да не пишеш доноси и дисертации?!

Въобще стига с тия жълтини за партийното Шоу на Слави, чиито сценарии се пишат не на тъмно в Сараите, а на екс от Тошко и Филип със свирепите погледи.  Този, последният обясни държавнически дори пристигането си с изпокъсани дънки за обсъждане на парламентарния правилник в пленарната зала на Народното събрание: "Това е скъсаното доверие между гражданите и политиците, което ние ще опитаме да закърпим отново".

Нещо като дълбоко философската заявка на кандидат-премиера Пламен Николов да прекрои преспанския договор между Атина и Скопие. Или пък на посочения за финансов министър Пламен Данаилов да скъса графика за въвеждането на еврото, докато "доходите на българите достигнат средноевропейските". Тоест до второ пришествие.  И с избор примерно на турската лира или рублата, които са далеч по-стабилни.

Е, този път Новите варвари наистина идват? Нормално, щом ИТ(п)Н, има и такава слаба държава! В която мутро-политическата чалга се възприема като поп фолк музика. 


 



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар