Зима

Зима
Пролет

7 август 2021 г.

На изборната карта Кърджали вече не е в България!

И няма да е никаква изненада, ако на следващите парламентарни избори ДПС "спечели" 5 от 5 депутатски мандата в Кърджали

 

 

Тази публикация в близък на ДПС сайт доказва, че в Кърджалийско движението е реализирало изцяло контролиран вот на парламентарните избори на 11 юли.

Ето как звучи това: "3 200 изселници са изиграли ключова роля за спечелването на 4-тия мандат от ДПС в 9-ти Кърджалийски многомандатен район. Това става ясно от анализа за „Избори`юли 2021“, обсъден на заседание на Областния съвет на ДПС в Кърджали... Подкрепа била дадена и от над 1 000 гурбетчии от Западна Европа, които се прибрали за летните отпуски..."

След като ДПС-Кърджали знае с математическа точност колко са допълнителните гласове на изселниците в Турция и колко са гласовете на турските гастарбайтери в Западна Европа, значи изцяло контролира този вот в областта. 

Апропо, на 11 юли репортерите на БТВ наивно стояха на Автогара - Кърджали, очаквайки автобусите от Турция. 

Но на тази автогара не дойде нито един турски автобус, защото бусовете бяха чартъри и водеха изселниците директно в местата на регистрация на гласуващите.

3200 гласоподаватели от Турция се побират в около стотина автобуса.

Дали ДПС ще направи подобно признание за изборите в Разград, Търговище и Силистра, където също имаше масивен автобусен вот на изселниците в Турция и където българските партии бяха почти елиминирани?

Фактът, че кърджалийското ДПС си позволява да прави такова признание, говори за дръзка самоувереност, дължаща се на тоталната му безнаказаност в този овладян от движението регион.

Благодарение на контролирания от областта и Турция вот, на местните избори през 2019 г. ДПС спечели кметските места и в седемте общини - Кърджали, Ардино, Джебел, Кирково, Крумовград, Момчилград, Черноочене.

И няма да е никаква изненада, ако на следващите парламентарни избори ДПС "спечели" 5 от петте депутатски мандата в Кърджали. 

На изборната карта Кърджали вече не е в България!


 Велизар Енчев

Няма коментари:

Публикуване на коментар