Зима

Зима
Пролет

5 август 2021 г.

Територията Булгаристан - страна на неограничените възможности...

Да си на 40 и да нямаш нито една собствена обществена позиция или политическа такава, е признак на дълбок обществен и социален дебилизъм 

 

Чувствате, че не Ви оценяват? Работите като продавач на плувки и шнорхели, но във фантазията си покорявате света или поне пазара в Илиянци, за една бройка да Ви осъдят, но Ви се е разминало и сега сънувате нови далавери?!? 

БългЕриА е Вашият избор! Там, където по цял свят ще Ви питат освен за марката бира, която пиете, какво друго лично и обществено мнение сте казал, тук милозливо Ви дават поне 100 дни, за да се изложите качествено.

Ако живеете с усещането, че сте един малък Наполеон или поне Онуй от Зайчарника, но злата съдба Ви е повелила да седите зад щанда, то се огледайте за кастинг за политици, премиери и министри. Все по някое време и на Вас ще Ви излезе късмета...

Няма нищо лошо да работиш като продавач. Има нещо лошо в това да не осъзнаваш позицията си и да криеш какво всъщност правиш. Няма нищо лошо в това да си бил и в други партии – но не и да се правиш на света вода ненапита и да мигаш като девственица в манастир, когато те питат за политически идеи.

Преди време един немец ме попита как така успяваме хора, които при тях и за селски кмет не биха избрали, тук да ги избираме да ни управляват. Човекът беше искрено изумен, че като цяло българите поотделно са интелигентни и разумни, но като колектив направо къртят мозъци и вземат решения, от които и деца в детската градина биха се засрамили...

Нямам нищо против това някой от кандидатите да е неизвестен. То никой не се ражда със сребърна лъжица в устата. Ако си на 18 години и нямаш обществена позиция, която да си изразил и кауза, която да си защитавал, все пак има някакво оправдание. Но да си на 40 и да нямаш НИТО ЕДНА СОБСТВЕНА ОБЩЕСТВЕНА ПОЗИЦИЯ ИЛИ ПОЛИТИЧЕСКА ТАКАВА, е признак на дълбок обществен и социален дебилизъм, какъвто не трябва да се допуска в управлението. 

А когато, вместо да изглеждаш компетентен и поне да се опитваш да гледаш умно пред журналистите, се хилиш, все едно яйце ти белят, щетата е тотална! 

Клявката в армията пък няма да коментирам. Защото с дружни усилия последните министри ликвидираха и армията! Та явно длъжността ще е синекурна (моля тези, които се смятат за особено остроумни или гадаят какво означава думата, да не коментират, а да си проверят в речника).

Та присъдата е: ...ми не ставате, веееее!


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар