Зима

Зима
Пролет

12 септември 2021 г.

Чест е дума, която не всеки осмисля

Когато видите несправедливост и нередност, е престъпление да мълчите. Мълчанието не е злато, то ви прави съучастник на злото! 

 

Някаква госпожа преди малко ме критикува, че не ми правело чест, че съм си критикувала опонентите. 

Явно според нея, трябва да блея в овчи възторг и да си мълча като пукал пред лицето на предателството и грешките.

Госпожо, думата чест е прекалено голяма за осмисляне от овцете. За тях положителните качества са примирение, глупост и безропотно подчинение. За тях доброто поведение и възпитание е блеенето в овчи възторг от всичко.

Съжалявам, че ще разочаровам мнозина, но когато виждам несправедливост, предателство към Родината ми и грешки, аз няма да мълча като част от стадото, а винаги ще го кажа. 

Нямам никакво намерение да Ви бъда удобна и уместна.  Нямам намерение да си мълча, за да заслужа одобрението на стадото. За мен е по-важно до мен да има един лъв, отколкото да ме следват хилядно стадо! Аз търся и уважавам себеподобни. Такива, които мислят, които никога не се примиряват и не се страхуват да застанат срещу общественото мнение, за да защитят истината!

Много ми писаха да не критикувам Кирил Петков, защото това ми носило негативи като политик. Ами аз не съм политик. Не искам да съм лицемерен политик, който, за да влезе във властта, се съгласява с предателството, с нарушаването на закона и с проектите на Козяк. 

Аз съм такава, каквато съм. Ако ме харесвате - добре, ако не ме харесвате - проблемът е Ваш, а не мой! Аз продължавам да вървя по пътя си.

Когато видите несправедливост и нередност, е престъпление да мълчите. Мълчанието не е злато, то ви прави съучастник на злото!


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар