Зима

Зима
Пролет

27 септември 2021 г.

Кой ще ни защити от „защитения свидетел“?

Цеката плаща на всички по веригата, вместо като „защитен свидетел“ срещу Мафията като част от нея да пише пред следователя “Именувам се...“ 

 

Вместо да се потопи вдън земя, Цеката раздава пари и акъл за сметка на данъкоплатците и лумпените...

Ние наистина плачем за „Гинес“. Сега покрай казуса около Бюрото за защита или нещо подобно, което доскоро беше към Прокуратурата на Гешев, се разбра, че „лошият човешки материал“ е снасял милиони за преторианската гвардия на Главния обвинител и за бутафорната охрана на неколцина „кошаревски свидетели“.

Всъщност, все още съществуващите независими медии и  служебният шеф на МВР Бойко Рашков изясниха, че на практика основният защитаван е Цветомир Стефанов Найденов – Малката Цека, който по презумпция е предпазван от „божествения гняв“ на Васил Крумов Божков – Черепа…

И едно отклонение. Преди няколко дни бях в Рим и по традиция се разходих по любимия си маршрут от Ватикана към Колизеума през лабиринта от цветни площади и вековни улички. И там някъде, близо до река Тибър, попаднах пред сградата на специализираната прокуратура „Антимафия“, фолклоризирана у нас от тв-сериала „Октопод“ и легендарния полицейски инспектор Корадо Катани в изпълнение на чаровния актьор Микеле Плачидо. 

Киното настрана – отново, както и при предишните си визити във Вечния град, се убедих за какво става въпрос. А именно – тежко въоръжени с М-16 или с израелския картечен пистолет „Узи“ командоси охраняваха италианските мутри, които слизаха с чували върху главите от камионетките на карабинерите. Наоколо римският зной бе пронизан от сините светлини на полицейските автомобили, а над вечността кръжаха хеликоптери.

Може да звучи донякъде бутафорно, но това се казва АнтиМафия. Със специалното участие на „защитените свидетели“, които като част от Коза Ностра, Ндрагета или Камора не са освободени от отговорност, а чрез сътрудничество с Темида се опитват да получат смекчени присъди. А в това си качество няма как да остават в нормалния живот като граждани, бизнесмени или шоумени. Веднъж и завинаги, те са анатемосани като част от Мафията и единствената им цел е да намалят престоя си зад решетките.

Защо разказвам всичко това? Ами, защото и по тази тема у нас се създава сюрреалистична, паралелна реалност. Основният клиент на доскорошното Бюро за защита на Гешев – Цветомир Найденов, се изживява не като „защитен свидетел“ срещу Васил Божков, тоест – разкаял се грешник от хазартната мафия, а като мъдрец, благодетел, спонсор и мъченик, раздаващ акъл на обществото чрез социалните мрежи и по своите медийни канали. Огледайте се наоколо и преценете дали „защитеният свидетел“ не е прескочил от сивия сектор към праймтайма и дали това е нормално за евро-атлантическата „цивилизация“?

Към днешна дата клиентът на разширения списък „Магнитски“ владее зад кулисите нелегитимен футболен клуб от Първа лига, като същевременно е спонсор на същата Лига и на половината участници в нея, от което произтича въпиющ конфликт на интереси. Но това не е всичко – „защитеният свидетел“ брутално налага корпоративния си интерес върху целия български спорт, а попътно облъчва нацията със своите чалга герои Благо, Божинката, Ники плюс „силиконките“ от „Шведската тройка“. А после се чудим защо младите поколения са превърнати в едноклетъчно стадо без втора мисловна система.

Чисто и просто уравнението не излиза, защото няма как Черепа да е „обществен враг №1“, а неговият лейтенант да е основният „благодетел“ на българския спорт. И, ако това не е нонсенс, здраве му кажи! Оставям на съответните компетентни институции казуса, тиражиран от някои медии, че хазартните структури на Цеката са ощетили бюджета и данъкоплатците с над 300 млн. лева. По примера на Боса от вече затворения „Еврофутбол“, откъдето тръгна Клондайка на Цеките. Моралните щети от зомбирането на стотици хиляди лумпени ще ги пишем към „пазарната икономика“…

Вероятно ви прави впечатление, че „свободните медии“ и доста от популярните журналисти мълчат като комунисти на разпит по скандала? Елементарно, Уотсън – Цеката плаща на всички по веригата, вместо като „защитен свидетел“ срещу Мафията като част от нея да пише пред следователя “Именувам се...“. Но, това е България век след кончината на Патриарха Иван Вазов. Очевидно няма кой да ни защити от „защитения свидетел“. Странно, но факт - засега Бойко Рашков и Янаки Стоилов не намират време за тази чудовищна гавра с правосъдието и обществения морал. Ще се надяваме на следващото, редовно правителство, защото е нетърпимо логото на един от подизпълнителите на Черепа да доминира над националния флаг по градове, села и пътища. 

Огледайте се и ще се хванете за главите, ако има нещо в тях...

 

Георги Атанасов, Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар