Зима

Зима
Пролет

27 септември 2021 г.

Инициативен комитет издигна Ремен Радев и Илияна Йотова за втори мандат

Комитетът от близо 200 души обединява интелектуалци, спортисти, дейци на науката, културата и изкуството, журналисти 

 

Инициативен комитет издигна президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат като независими кандидати на изборите на 14 ноември.

Учредителното събрание на комитета се проведе в НДК. За съпредседатели на Инициативния комитет бяха избрани журналистката Анна Заркова, психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова и диригентът Йордан Камджалов. Комитетът от близо 200 души обединява интелектуалци, спортисти, дейци на науката, културата и изкуството, журналисти.

От БСП в комитета участват Кристиан Вигенин, Ирена Анастасова и проф. Радослав Гайдарски. От "Изправи се.БГ" представители в комитета са Галина Таваличка, Мими Караколева и Никола Вапцаров.

Сред присъстващите в зала 6 на НДК бяха евродепутатът и бивш началник на кабинета на президента Иво Христов, ген. Михо Михов, проф. Иво Христов, евродепутатът Елена Йончева, Весела Лечева, актьорите Павел Поппандов и Веселин Плачков, певицата Росица Кирилова, художникът Греди Асса, Филип Станев и Станислав Балабанов от ИТН, председателят на СБЖ Снежана Тодорова, журналистите Тома Томов и Даниела Кънева, първият български космонавт Георги Иванов, историкът Искра Баева, борецът Александър Томов, волейболистът Владимир Николов.

"Изборите на 14 ноември ще бъдат истинско изпитание - не само като организация, но и заради сливането на двете кампании и изкривяването на мажоритарния характер на президентския вот. Затова искам да благодаря на всички партии и коалиции, които заявиха подкрепата си за нас и съм готов да работим заедно в името на общи цели за България", каза президентът Румен Радев, цитиран от Banker.bg.

"За пет години, мога да твърдя, че нашият екип е още по-сплотен и непоколебим", подчерта Радев относно работата си с вицепрезидента Илияна Йотова. 

"Предстои ни избор ценностен, избор на бъдещето, избор, в който ние ще разчитаме на вашите вяра и енергия. Казвам го и днес - с вас съм", заяви на финала на обръщението си президентът Румен Радев.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар