Зима

Зима
Пролет

3 септември 2021 г.

Партия "Нероден Петко(в)"

Тепърва обаче трябва да се разплете темата около внушенията, че САЩ покровителстват Кирил Петков и Асен Василев 

 

Напоследък всички си чешат езиците по темата какво би станало, ако служебният икономически министър Кирил Петков излезе с проект за нова политическа формация. 

Безспорно интересна тема за... "Нероден Петко". Защото Петков и колегата му Асен Василев са най-харесваните министри, но са все още в служебния кабинет. И ако трябва да бъдем сериозни, в сегашния момент всички спекулации, коментари и догадки са безсмислени. Поне през следващите няколко седмици, в които Петков и Василев ще са служебни министри. Самите те бяха категорични, че няма да коментират политически проекти, докато не им свърши мандатът като министри.

Пък и не е без значение дали ще останат министри в следващия служебен кабинет, посочен от президента.

Трябва обаче да им се признае и друго, че в Харвард явно са понаучили някои тънкости в маркетинга, защото успяват да държат обществото на нокти. Например когато парламентарните репортери запитаха Асен Василев дали е обсъждал с Кирил Петков такъв политически проект, той отговори енигматично: "С Кирил Петков говорим по много теми, приятели сме от 15 години". Казано на професионален език - нито потвърждават, нито отричат, че ще се роди такава формация.

Градуса на очакванията повиши и служебният премиер Стефан Янев, който обяви, че би подкрепил политически проект на служебните министри Асен Василев и Кирил Петков. Нещо повече, Янев намекна, че би се включил "във всеки един проект, който работи за България", както и че "този проект би могъл да се яви и на следващите избори и това е въпрос на технология".

Дали ще е готов за участие на предстоящите избори през ноември, или не, е спорен въпрос. Полезното в случая е, че развръзката ще е в обозримо бъдеще - когато президентът Радев издаде указа за назначаването на ново служебно правителство. Ако в състава му не фигурират Василев и Петков, това със сигурност ще е знак, че те възнамеряват да се включат под някаква форма в изборната надпревара.

Боравейки единствено с публично известни факти, може да се каже и кои са противниците на подобен проект и изобщо на служебните министри. Като икономически министър Кирил Петков атакува позициите на определени кръгове в ББР и ДКК и натрупа рейтинг с разкрития за бизнесмени, гравитиращи около Сарая.

Асен Василев пък си навлече гнева на ГЕРБ, като запуши пилеенето на бюджетен ресурс през "Автомагистрали".

При достатъчно политически капитал е ясно, че партията "Петков-Василев" със сигурност ще върне ресто на "Има такъв народ" и Слави Трифонов за острите реплики и цялата сага с канадското гражданство, която започнаха новоизлюпените политици от "Левски Г". Логично е при това положение партньори на Петков и Василев да са "Демократична България" и коалицията около Мая Манолова.

Тепърва обаче трябва да се разплете темата около внушенията, че САЩ покровителстват Кирил Петков и Асен Василев. Този леко конспиративен въпрос изникна още след като посланик Херо Мустафа направи показен рейд из министерствата след назначаването на служебния кабинет.

Всичко това предстои да се изчисти. Да видим най-напред обаче дали Петков и Василев ще са министри. Търпение му е майката!


Атанаси Петров, Banker.bg 

Няма коментари:

Публикуване на коментар