Зима

Зима
Пролет

1 октомври 2021 г.

Изборният Луна парк ще го бъде

Преди електоратът да хукне масово към машините, щото урни вече няма, кандидатите да настъпят газта още малко. После - още от същото. Обаче по много... 

 

Абе, какво става с президентските кандидатури, че нещо бавничко се роят като за толкова добра службица? 

В зората на прехода десетки разбираха демокрацията като настаняване на "Дондуков" № 2, пък сега като падна едно ослушване... Да не би някои глави да са поуврели или пак сме се размечтали по невъзможното?

След известно ошумоляване, политанализаторите диагностицираха безлюдието в подножието на президентския връх: "Страх от Радев!" Поел към втори мандат под съпровода на инициативен комитет, авиаторът от запаса е зареден с гориво едновременно от партията на Слави Трифонов и коалициите на Корнелия Нинова и Мая Манолова. Ужасен компромис, като се има предвид какъв държавен глава става от всеки от тях...

За разлика от други години и петилетки, тоз път и ДПС щели да се отчетат с обединителна президентска кандидатура. Пълна енигма, защото единствените международно разпознаваеми персони, с които разполагат, са Доган и Пеевски. Ако изкарат някой от калибъра на Цонев или Карадайъ, ще е задгранична излагация, но пък техния електорат такива подробности не го вълнуват. Важното е да "фърли" правилната бюлетина и туй то!

А ДПС-душманите от "Да, България" се чудят накъде да хванат, понеже избори 2 в 1 им идвали леко нанагорно. Дано пак не заложат на Мартин Заимов, че резилът е гарантиран. Той не можа буквите от Паметника на Съветската армия да изчегърта без да го хванат, та какво остава за статуквото.

Затова надеждите за пълнокръвен вот са отправено към Бойко Борисов - със СДС-клеймото върху ГЕРБ-а. Нямало обаче да издават кандидатите си до последния ден, колкото и да ги питат и разпитват. Щото, като се завъртяло името на Асен Балтов, "видяхте какво стана", напомни Борисов. Ами стана тя, каквато стана - взеха, че го уволниха. Докараха го дотам, че да стигне до хипертонична криза точно в деня, в който станало вписването на приемника му на директорския пост. Преди това всеки ден чувствал, че става все по-зле пред невъзможната перспектива да напусне поста.

Борисов обаче ни съмнява откъм президентската заявка. След като нагласи Цецка Цачева за майка на нацията, май в главата му пак се върти нещо подобно. Завчера постави пред Жени-ГЕРБ грандиозна задача, за постигането на която всяка съвременна жена мечтае. А именно "да изчегъртаме мъжете от ГЕРБ и най-вече да дойдат жените на власт, за да може такива самозабравили се мъже с голямо его, които са склонни да тласкат държавата в хаос, да си стоят вкъщи и да си готвят те манджите".

Че ползва жените по предназначение, разбрахме покрай аферите "Барселонагейт" и "Мата Хари". Но пък, че е станал такъв мъжемразец - чак сега ни просветва в дебелите глави. И дори се притесняваме за душевното му здраве, предвид симптоматиката да намразиш себе си. Все пак преди броени месеци се пръкна заявката за инициативен комитет, който да издигне кандидатурата на ММА-боеца Станислав Недков - Стъки, който да види сметката на Радев. Нещо годинките не му достигали, но то и Кирил Петков стана български министър с канадски паспорт...

Все пак шанс за пълнокръвен президентски вот има, защото други кандидатури обнадеждават. Възраждането по русофилски продължава с Костадин Костадинов и Николай Малинов, а в българското грее сочната Азбукарка Цвета Кирилова. Ами турбо дивата Луна - неподвластна на времето класика в жанра! Щом политиката вече била обърната на шоу, тя ще е главният герой в него. Писнало й от "мисионери", пък и решила да не пропусне върховната наслада да гласува за себе си под слогана "Луна - президент!" 

Така че преди електоратът да хукне масово към машините, щото урни вече няма, кандидатите да настъпят газта още малко. После - още от същото. Обаче по много...


 Огнян Стойчев, Banker.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар