Зима

Зима
Пролет

11 октомври 2021 г.

Георги Гьоков: Три са основните принципа на БСП - стабилна държава, помощ за домакинствата и реализация на промяната

"Тръгваме в изборната битка с увереност. Имаме програма, знаем какво да правим, предвидими сме, нашите политики са устойчиви във времето, хората знаят какво да очакват от нас." 

 

Листата на коалиция „БСП за България" за парламентарните избори на 14 ноември за 47-мо Народно събрание в Старозагорския избирателен район бе регистрирана днес в РИК от зам.-председателя на Областния предизборен щаб на БСП Валентина Бонева.

Водач на листата е Георги Гьоков, член на Изпълнителното бюро и на Националния съвет на БСП. Новите лица в листата, предложени от партийните структури и подредени от Областния съвет и утвърдени от национално равнище, са 11 от 22-ма, или точно 50%.

Представител на Казанлък - Момчил Ненов, е втори в листата. Третото място е отредено на коалиционен партньор - партия „Нова зора". Това е нейният председател, популярният сред левицата Минчо Минчев. Другият коалиционен партньор - ПП „АБВ", е с 9-то място в листата. Представител на гражданската квота е поставен на 12-то място.

"В листата ни има хора с опит и млади хора. Средната възраст е ниска. Тръгваме в изборната битка с увереност. Имаме програма, знаем какво да правим, предвидими сме, нашите политики са устойчиви във времето, хората знаят какво да очакват от нас. Смятам, че ще се представим по-добре на тези избори. Нашата амбиция е да подобрим резултатите си от юли, а и от април. Основание за това дава конструктивното поведение на БСП и парламентарната й група през последните месеци на политическа, икономическа и здравна криза", заяви водачът на листата Георги Гьоков.

"Сега се явяваме на изборите отново със стройна, точна, ясна програма, включително за първите 100 дни, която ще представим съвсем скоро. Трите ни основни цели са: стабилна държава на първо място, помощ в тия времена за семействата и домакинствата, и реализация на промяната, която едва започна с 46-тото Народно събрание. Имаме готови законопроекти за това. През следващия месец ще водим позитивна кампания, в която ще казваме какво ще правим ние. Всички знаят какво е било. Очаквам разумност от старозагорци, от българите, и да изберат такава конфигурация в Народното събрание, която да даде възможност да се създаде устойчиво правителство", допълни Гьоков.

Той подчерта, че запазването на работата на минно-енергийния комплекс „Марица-изток" трябва да бъде кауза на всички участници в новите избори. 

"Позицията ни е, че трябва да се намери научно решение, за да могат мините и централите да работят до изчерпване на запасите от въглища. Особено днес, когато енергийната криза чука на вратите на всички страни, включително и на най-развитите, ние със зъби и нокти трябва да отстояваме целостта и продължителната работа на нашия комплекс", каза още Георги Гьоков.

Ето и пълната листа с кандидати за народни представители:

1. Георги Гьоков, водач на листата – експерт в социалната сфера,  автор на редица законопроекти  в 42-ро, 43-то, 44-то, 45-то и 46-то Народно събрание, член на Изпълнителното бюро и на Националния съвет на БСП.

2. Момчил Ненов – с висше образование, магистър по специалността „Строителство на сгради и съоръжения”, инженер-конструктор.

3. Минчо Минчев - коалиционен партньор, председател на ПП „Нова зора“, народен представител в 42-ро Народно събрание, журналист, поет.

4. Д-р Неделчо Маринов - с висше образование, магистър по специалността „Ветеринарна медицина”, старши инспектор в Областна дирекция по безопасност на храните в Стара Загора, член на Изпълнителното бюро на БСП-Стара Загора.

5. Миглена Филипова - с висше образование, магистър по специалността „Финанси на предприятията”, банков инспектор.

6. Георги Господинов – с висше образование, магистър по специалността „Електротехника”, инспектор технически надзор в отдел „Здравословни и безопастни условия на труд” в Мини „Марица-изток“, рудник Трояново-1, заместник-председател на Общински съвет на БСП-Раднево.

7. Владимир Грамовски – с висше образование, магистър по специалността: „Мениджмънт на социалните и педагогическите организации”, търговски представител в частно дружество, областен координатор на Младежко обединение в БСП-Стара Загора.

8. Сашко Лозанов – с висше образование, магистър по специалността „Право”, адвокат в Адвокатска колегия - Стара Загора, общински съветник от 2003г. до  2015г.

9. Иван Михайлов – коалиционен партньор от ПП АБВ, с висше образование, магистър по специалността „Право”, адвокат в Адвокатска колегия - Стара Загора.

10. Дияна Янева -  учител по история, заместник-директор на Основно училище „Христо Ботев” в гр.Мъглиж, председател на  БСП-Мъглиж, общински съветник  в мандати 2007-2011г. и 2019-2023г.

11. Георги Николаев – председател на БСП-Чирпан, с висше образование, екс-кмет на чирпанското село Стоян Заимово, председател на читалище „Стоян Заимов - 2016”.

12. Милка Кърпачева – гражданска квота, с висше образование, магистър по специалността „Право”, адвокат в Адвокатска колегия - Стара Загора, общински съветник в мандат 2003-2007г.

13. Динко Господинов – с висше образование, доктор по специалността „Електроснабдяване и елктрообзавеждане”, инженер-енергетик в „Автомагистрали” ЕАД.

14. Георги Василев - с висше образование, магистър по специалността „Топлоенергетика”, ръководител на отдел „Инвестиции” в ТЕЦ Марица-изток 2.

15. Радиана Неделчева - студент по специалността „Строителство на сгради и съоръжения”, член на Младежко обединение в БСП-Стара Загора.

16. Соня Митевска - с висше образование, магистър по специалността „Медицина”, лекар-специалист в Комплексен онкологичен център - Стара Загора, общински съветник в мандат 2007-2011г.

17. Милена Данкова – с висше образование, магистър по специалността „Предучилищна и начална училищна педагогика”, старши учител в детска градина, член на оперативното бюро на Младежко обединение в БСП-Стара Загора.

18. Емилия Господинова – с висше образование, магистър по специалността „Предприемачество и иновации”, регионален представител в Комисията за защита от дискриминация.

19. Захари Даскалов – с висше образование, доктор на техническите науки „Въоръжение и военна техника”, общински съветник  от 2003г. до 2011г., председател на Съвета на директорите на „НИТИ” ЕАД Казанлък, 2013-2014г.

20. Драго Коев – с  висше образование, магистър по специалностите „Право” и „Счетоводство и контрол”, юрисконсулт в ПСК „Пътстрой” ЕООД.

21. Жечка Дрянова – с висше образование, магистър по специалностите „Счетоводство и контрол” и „Растителна защита”, агроном в ЗК „Звезда”, член на Общински съвет на БСП-Стара Загора.

22. Петър Гончев – с висше образование, магистър по специалността „Молекулярна биология и биотехнология”, търговски представител в частно дружество, член на Младежко обединение на БСП-Стара Загора. 


 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар