Зима

Зима
Пролет

6 октомври 2021 г.

Ракел Мусолини печели общинските избори в Рим

Внучката на Бенито Мусолини изглежда ще спечели най-много гласове на общинските избори в Рим

Според почти финалното преброяване днес, Ракел Мусолини от крайнодясната партия Братя на Италия (Fratelli d'Italia) е най-популярният кандидат. 

47-годишната Ракел е получила повече от 8 200 гласа на общинските избори на 3-4 октомври, повече от всеки друг кандидат.

Г-жа Мусолини, която ще изкара втория си мандат като градски съветник, настоя, че фамилията ѝ няма нищо общо с популярността ѝ.

"Личността е по-важна от фамилията, колкото и голям отпечатък да е оставила тя.

В миналото бях интервюирана само заради фамилията си. По време на последния ми мандат те започнаха да питат за инициативите, които популяризирах в градския съвет. Работих усилено", каза тя пред изданието на списанието la Repubblica.

Тя е дъщеря на джаз музиканта Романо Мусолини, син на фашисткия водач Бенито Мусолини, управлявал Италия от 1922 до 1943 г.

"Научих се да живея с фамилията си от дете", казва тя. "В училище ме сочеха, но след това се появи Ракел и лицето (което съм аз) надделя над фамилията, колкото и тежък товар да носи това име."

Попитана за нейните възгледи за фашизма, тя казва, че е против неговото прославяне, но отказва по-нататъшен коментар, като заявява: "За да се обобщим тази тема, ще трябва да поговорим до утре сутринта".


Покойният баща на Ракел, Романо, е джаз пианист и четвърто дете на фашисткия диктатор. Нейната полусестра Алесандра - друга внучка на Мусолини - беше член на Европейския парламент между 2014 и 2019 г.

Десните партии се представиха сравнително слабо на местните избори в Италия, като загубиха кметските надпревари в ключови градове като Милано, Неапол и Болоня. Но в Рим по-късно този месец е насрочен балотаж между десния кандидат Енрико Микети и бившия лявоцентристки финансов министър Роберто Гуалтиери.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар