Зима

Зима
Пролет

25 октомври 2021 г.

Хамелнските ловци на плъхове по нашите медии

Пропагандата става безогледна, мъкнат всякакви измамници и наглеци да се изказват, а те пък се опияняват от славата си... 

 

Току що по БНР отново за Ваксината. 

Почти половин час телефонен разговор (лошо техническо качество) с някакво голямо медицинско светило, което живее и работи в САЩ. Изброиха сигурно двайсет главозамайващи титли на въпросния доктор Хичев. Най-стряскащата бе "Шеф на Центъра за борба с коронавируса към Министерство на здравеопазването на САЩ". Бре, заслушах се. Този май направо с Антъни Фаучи забърква и пие горчиви коктейли. 

Освен, че натряска, повече тъпи клишета и от шестващите из телевизиите математици, успя да нарече некомпетентни българските си колеги, които не са сигурни в ползата от тази точно ваксина. И не спря дотук. Лепна им квалификацията "лекари-антиваксъри".  

Такаааа, добре. Но ние нали сме си балкански невярващи магарета, реших да проверя сам това светило кое е, с ваше позволение, разбира се. Наистина, дал е десетки, ако не и стотици интервюта, но... само в български сайтове. Все по тази тема. На английски - това, което самият "Д-р Хичев" си е пуснал в linkedin. И няколко преведени, примерно в Novinite. Толкова. 

След като Плъхаря от Берн с месеци заживя из студиата и по най-прекрасния начин ни демонстрира, че няма никаква работа в Швейцария, сега и тази Звезда.

Снощи по телевизията пък - доносник от Шесто, пак по същия въпрос. 

Пропагандата става безогледна, мъкнат всякакви измамници и наглеци да се изказват, а те пък се опияняват от славата си.   

Хамелнски ловци на плъхове са тези и нищо друго, помните жестоката приказка, нали?


 Степан Поляков

Няма коментари:

Публикуване на коментар