Зима

Зима
Пролет

27 октомври 2021 г.

Изолатор за здрави

Изобщо някой от нещо ще бъде ли предпазен или хората ще бъдат репресирани докато бъдат пречупени, докато спрат да се съпротивляват и да се борят за правата си? 

 

Много интересни противоепидемични мерки започнаха да се пръкват в главите на политическите полубогове. 

Сами ли ги измислят, диктуват ли им ги, но най-новият бисер на грижата за човешкото здраве е "локдаун за неваксинирани". И това се случва заради заболяване, от което за 2 години са се заразили около 580 000 души (в едно с фалшиво положителните и дублирани проби) от общо 6 милиона налично в страната население.

На останалите 5,42 милиона от Ковид пандемията не им се е случило нищо друго освен институционален тормоз, дискриминация, лишаване от човешки права, загуба на работа и доходи, обедняване, социална изолация, ограничаване на достъпа до образование, здравеопазване, култура, нагнетяване на страх, агресия и омраза, медийни манипулации и пропаганда, цензура и заклеймяване на инакомислието и на мисленето изобщо, злоупотреба с власт и репресии срещу несъгласието с ограниченията на свободата.

Не го виждам баланса между вреди и ползи в името на обществения интерес.

На този фон 1,4 милиона са се ваксинирали - кои по убеждение, кои по необходимост, кои под натиск или принуда, кои от страх, кои независимо, че са преболедували. След почти година ваксиниране, вече е безспорен факт, че ваксините не предпазват от заразяване, боледуване и разпространение на коронавируса, макар да бяха "сигурни" тези ефекти. Остана сал едно обещание - по-малко да се мре.

Казват ни, че ни пазят от Ковид. Но няма как да не се пита човек, с такива "гениални" мерки, кой от кого ще бъде пазен: здравите от болните или обратното, преболедувалите от непреболедувалите или обратното, ваксинираните от неваксинираните или обратното. Като гледам съотношението в броя на последните, май щетата ще е по-малка ако наложат локдаун на ваксинираните и да се свършва с тази истерия.

Изобщо някой от нещо ще бъде ли предпазен или хората ще бъдат репресирани докато бъдат пречупени, докато спрат да се съпротивляват и да се борят за правата си? После какво следва, изолационни лагери за неваксинирани и триумф на... на кого?


Антония Първанова

Няма коментари:

Публикуване на коментар