Зима

Зима
Пролет

8 октомври 2021 г.

Професорът има ли виждане за политиката или само виждане как ще заеме поста?!

Какво чухте досега от професор Герджиков? Поредният Плювналиев, който се опитва да се намърда във властта... 

 

Пак посочвам, че смятам ГЕРБ за основен опонент в тези избори. Защото са символ на всичко гнило и корумпирано в българската политика. 

Без съмнение, затова и сред членовете си не успяха да намерят достоен кандидат за президент. Не се съмнявам и защо на практика издигнаха професор Герджиков като кандидат за президент, подкрепен от тях. Все пак, да си кажем истината, инициативни комитети не изникват ей така, спонтанно, а обикновено зад тях стои партия, която не иска да поема отговорност за провала на кандидата.

Това, което ме кара да се замисля, е, че професорът, макар и специалист по латински език и Аристотел, някакси няма никакви идеи за българската политика и виждане какво трябва да се направи в България. Нито пък съм чула досега някакво изявление ако стане президент какво ще прави - ще топли мястото на Борисов или има самостоятелни планове?

Лошото е, че в ГЕРБ собственото мнение не се насърчава. Затова и избират хора, които нямат собствено мнение. В една авторитарна и лидерска партия като ГЕРБ това може и да е уместно според лидера й, но в управлението на държавата подобни хора не само са излишни, но и вредни.

Аз си спомням начина, по който беше избран. Договорът с майка му, която след това трябваше да връща парите. Също и коментара му и отстраняването на професор Мирчев, заради това, че има собствено мнение и учи студентите си да мислят. 

И отново поставям въпроса защо хората не подкрепят програми и идеи, а хора, посочени от партии, известни само с това, че някой им е спрегнал името във връзка с изборите. Какво чухте досега от професор Герджиков? Като махнем кухите изявление, всъщност кандидата на ГЕРБ не е казал нищо. Поредният Плювналиев, който се опитва да се намърда във властта. Защото ГЕРБ нямат нужда от силен президент, а от послушна марионетка, която да позволява Борисов да го пляска по челото публично!

Професорът - пионка! Това е кандидатурата на ГЕРБ.


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар