Зима

Зима
Пролет

15 ноември 2021 г.

Димитър Аврамов: За пръв път от 8 години насам има позитивна перспектива

„Обществото няма да прощава повече лошо възпитание и слаби политики.“ 

 

"За пръв път след избори България тръгва с оптимистична перспектива, възпитано напред, със съзнанието, че трябва да има диалог."

Това мнение изрази пред БНР политологът Димитър Аврамов.

„За пръв път от 8 години насам изглежда, че има някаква позитивна перспектива. Появи се някакъв човек, кандидат за премиер, който каза на първо място – аз съм кандидат за премиер, а не непременно премиер, и на второ място – ние като грешим, се извиняваме. О, чудо! Такова нещо не сме виждали от безгрешния бивш премиер г-н Борисов.“

Димитър Аврамов уточни, че не е фен на Кирил Петков и Асен Василев. Относно обявените възможни имена за следващия кабинет, той посочи:

„Разговорът трябва да се води в парламента, той е коалиционен и ако Кирил Петков и Асен Василев настояват по начина, по който настояваше Слави Трифонов, просто няма да стане.“

"Хората очакват конструктивизъм и ако не го получат, както се появи ПП, така може и да изчезне след 5-6 месеца", смята политологът.

„Обществото няма да прощава повече лошо възпитание и слаби политики.“

"Има отлив на избиратели, които биха гласували за ГЕРБ, има отлив на перспектива", категоричен е Димитър Аврамов.

„Не можеш да продължиш да си лидер в публичното пространство, когато излъчваш негативни послания. Ако 10-12 години си бил лидер в българското общество, да завършиш с лоши послания, плашейки хората, обяснявайки им колко умрели има. В крайна сметка си управлявал десет години – не може да броиш колко умрели има. Те са в твоя списък, резултат от твоето управление.“

"ГЕРБ има огромен проблем, защото е партия с ръководител, който се е отказал да я развива нататък", смята политологът.

"След като изпълни електоралното си пространство с растеж до максимум миналия път, ДБ сега е в удивителен спад", отбеляза Аврамов.

„Ако тази коалиция иска да продължи, след този срив тя може да продължи само с нови лидери.“

„ДБ прекалено много занимава българското общество с нещата, които са важни за нея, само, и го прави много елитарно. Не че Христо Иванов и Атанас Атанасов не са интелигентни хора, но със сигурност са неуспешни политически лидери към този момент“, допълни той.

Димитър Аврамов заяви, че в менталното пространство, в което се ситуира „Възраждане“, е имало много разочарование от „оядената корупционна политика на бившите патриотични формации“ и хората си търсят политически представител.

„Второ, г-н Костадинов каквито и безумия да говори, ги говори по харизматичен начин.“  


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар