Зима

Зима
Пролет

23 ноември 2021 г.

Представители на най-крадливата партия излязоха да поискат оставки на служебни министри

Каква наглост и безочие! Тези безумци да не смятат, че сме забравили кой строи този път? 

 

За днешната трагедия:

Всяка зима слушам как камионите били без зимни гуми. Рядко журналисти си правят труда да проверят информацията си и да открият, че такова понятие няма! При товарните няма и пролетни, летни и есенни. При камионите и автобусите не е като при леките коли, те се движат с едни и същи.

Слушам днес как туби нафта се били взривили! Като дипломиран консултант по превоз на опасни товари държа да кажа на всички журналисти, че ,,нафта" (дизелово гориво) НЕ може да предизвика взрив! Когато автобуса сложи зимни гуми, тогава ще гръмне нафтата, тоест няма начин! Журналистите трябва да се отнасят малко по-професионално! 

"Магистралата" (скоростен път) е направена с опасни завои и много подлъгващи виражи.

Днес представители на най-крадливата партия излязоха да поискат оставки на служебни министри заради трагедията. Каква наглост и безочие! Тези безумци да не смятат, че сме забравили кой строи този път? А знаете ли, че целият пропада и  от лятото се хвърлят милиони за укрепването му? 

Често минавам по този маршрут и знам как при малко по-висока скорост завоите те изхвърлят. Понеже имам и доста опит зад волана на автобус (Пътуващото читалище) и общо над 1 млн. километра зад гърба си, ще си позволя да допусна като най-вероятна причина грешка на водача. Дали му е прилошало, заспал ли е или се е разсеял няма и да разберем, но една от тези причини във взаимодействие със смотаната ни инфраструктура (път, маркировка, сигнализация) е довела до трагедията.

Понякога обаче не разчитаме правилно знаците!
Всичко това може би трябва да покаже на съседите ни, че трябва да са по-смирени и справедливи! Има един отгоре, който вижда! 

Наблюдавах и почти усмихнатия им премиер, как не успя дори да изиграе някаква тъга. Жалко! 

Съболезнования на близките и Бог да прости загиналите!


 Ивайло Шопски

Няма коментари:

Публикуване на коментар