Зима

Зима
Пролет

13 ноември 2021 г.

Гюбрето - корупционно, плевелите - изборни

Гюбре за изриване много, но плевелите и паразитите в политическата ни флора и фауна разчистване нямат. Природа, какво да се прави... 

 

"Нямаме особено доверие на прокуратурата - знаем че Борисов пази Гешев и неговия пост, а Гешев пази Борисов от разследване. Но ще ги натискаме и ще вадим аргументи за дълбока реформа на прокуратурата. 

Това корупционно гюбре ще бъде разчистено, прокуратурата ще бъде реформирана, и докато някой не влезе в затвора и останалите не разберат, че има риск от наказателно преследване за корупция и злоупотреба с власт, България няма да се оправи!"

Медената за душата антикорупционна канонада изригна от устата на Христо Иванов, лидер на "Демократична България". Който не знае що е гюбре, да погледне в Уикито - угнила животинска тор. И оттук вече полугрешката на Иванов - гюбрето не е с аромат на парфюм, но е живителна сила. От него никнат както цветя и плодове, така и паразитна растителност, която някои животни хрупат като гурме деликатес.

Затова правим обосновано предположение, че и новата порция снимки от спалнята на експремиера Борисов ще храни електората поне толкова, колкото ще го трови. Спи човекът гол - какво лошо, ако е на топло и след масаж? На шкафчето до него пистолет, но вероятно законен - къде е проблемът? А в чекмеджето пачки евро от най-едрите - дай, Боже, всекиму! За капак - обща снимка на премиера с шкафчето няма.

При това прокуратурата се самосезирала "във вpъзĸa c пyблиĸaция в интepнeт caйт, пpидpyжeнa cъc cнимĸoв мaтepиaл". Bъзлoжeнa била пpoвepĸa пo peдa, за peзyлтaтитe oт която "oбщecтвeнocттa щe бъдe cвoeвpeмeннo инфopмиpaнa". Колкото до липсата на конкретика какво всъщност ще проверяват и чий образ е на снимките, хвала на държавното обвинение, щом проверява дори когато няма намерение да обвинява!

Затова подозираме, че този път Борисов едва ли е сготвен от "воайора" Радев. А се е самонакиснал предизборно с продуцент "Севда филмс" по идея на женския ГЕРБ. Оттам и ключовият детайл с презерватива, който фенките на Борисов би трябвало да свържат подсъзнателно с всеобхватната му мъжественост.  Тази Мата Хари може и да е голяма работа, но олеква щом не смее да си покаже физиономията. И на свой ред мъжката електорална половина едва ли ще заложи на подобна срамежливост.  
 
А хабер за гюбрето от прокуратурата не чакайте. Данни за извършено престъпление няма да бъдат открити, понеже кадрите "може и да не отразяват обективната действителност". Та Христо Иванов ще има да чака "сумите в евро и в злато по някакъв начин да бъдат обяснени с тогавашните доходи на Борисов така, както той ги е декларирал в продължение на много години в официалните си декларации, изисквани по закон“. 

Гюбре за изриване много, но плевелите и паразитите в политическата ни флора и фауна разчистване нямат. Природа, какво да се прави...


 Огнян Стойчев, Banker.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар