Зима

Зима
Пролет

25 ноември 2021 г.

Госпожо Сийке, не знаехме, че прокуратурата вече ще задава загадки по телевизията

Задължение на прокурора и разследващия орган е да установи какво се е случило на магистралата. А не г-жа Сийка да ни задава загадки по телевизията... 

 

Говорителката на главния прокурор Сийка Милева разбуни за пореден път юридическата общност със своето изявление за трагичната катастрофа на АМ „Струма“.

Видимо възбудена тя обясни, че лично е разговаряла с един от оцелелите, ползвайки преводач, и по негови думи той бил спасил не 7, а 8 човека. „Къде е единият?“, попита риторична Сийка и потопи историята в мистерия.

Хора с огромен опит в съдебните зали на свой ред попитаха: В качеството на каква говорителката на главния прокурор си позволява да прави разпити по дело на окръжната прокуратура в Перник? Източниците ни напомнят, че тази работа се върши от следовател, екип от следователи и наблюдаващия прокурор. Може да се възложи  и на полицейски служител. Но Сийка не е между изредените по-горе органи. Важно е да ни се каже още в какво качество въпросната дама разпитва свидетелят-жертва на тежката катастрофа. Ако правилата и законите важат за прокуратурата, разбира се.

И най-важното – задължение на прокурора и разследващия орган е да установи какво се е случило на магистралата. А не  г-жа Сийка да ни задава загадки по телевизията. Как, докато русата жена даваше обилно информация от мястото на катастрофата, не се намери един, който да я попита принципен въпрос: „Мястото на произшествието и престъплението ли е  най-удачно за пресконференции?“. Защото в закона съвсем друго пише.

Сийка Милева

 

Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар