Зима

Зима
Пролет

3 ноември 2021 г.

Лилия Маравиля: Любовта е великата сила, която движи живота!

"Бунтарите се умориха и отчаяха да чакат нещо да се промени, някой да ги чуе... Но, това се случи с всички нас, цяло поколение, което очаквахме промяната да се състои и да измени живота ни." 

 

- Лилия, Вие сте част от звездния състав на филма на Виктор Божинов „Голата истина за група Жигули“, който успя да постигне невероятен успех – над 150 000 зрители в кината и 1,4 млн. лева приходи и то по време на пандемия. Какво е за Вас група „Жигули“?

- “Група Жигули “ е новото ми семейство. Обичам хората, с които създадохме тази група. Това беше незабравимо време, в което ние всички, актьори и екип, положихме неимоверни усилия да пресъздадем автентично взаимоотношенията в една рок банда. Беше трудно, беше весело, беше отговорно! Мисля, че резултатът показва, че всички се стремяхме към максимално удовлетворение за нас, както и за зрителите.

- Зрителите от целия свят вече ще могат да гледат историята на групата и на  онлайн платформата Neterra TV+. Какво бихте им казала – защо трябва да гледат филма?

- Защото ще се забавляват, защото ще открият много сходни съдби на тях самите, защото ще си припомнят онези хубави неща, за които живеехме със страст и мечтаехме да се сбъднат, защото ще си дадат сметка, че ние все още сме живи и трябва да го доказваме тук и сега!

- С какви спомени се връщате назад към снимачния процес?

- Беше трудно, беше напрегнато, беше изключително отговорно, беше предизвикателство и в същото време беше огромно удоволствие да се работи в екип от такива талантливи професионалисти.

- Вие влизате в ролята на рок певица. Какво Ви беше най-трудното, за да се превъплътите в образа по най-подходящия начин?

- Трябваше да вляза в кожата на жена, с която нямам почти нищо общо. Професионална певица, която е търсила своята реализация и въпреки качествата си не е успяла да се реализира. Симпатична, луда, своенравна… Най-трудно ми беше да успея да предизвикам някаква неприязън у другите герои.

- Трудно ли се става певица, а и артист по принцип?

- „Всички сме актьори и целият свят е сцена“, е казал Шекспир.  Но да бъдеш актьор и творец, това е изключително трудно. Покрай този филм си дадох сметка колко труд и лишения жертват хората, които се занимават с музика. Каква всеотдайност изисква музикалното изкуство! Свалям им шапка и им се покланям дълбоко!

- Как се сработихте с останалите актьори на снимачната площадка, с някои вече бяхте работили и преди това?

- Обичам колегите си и те мен. Работихме с удоволствие, лекота и респект, въпреки натоварения график. Обичаме се!

- А с режисьора Виктор Божинов?

- На Виктор имам пълно доверие, разбираме се само с поглед. Самият факт, че ме е избрал да бъда в неговия екип от актьори, е достатъчна мотивация за мен.

- Музиката във филма е много въздействаща – връща ни в бунтарските години на 80-те. Защо вече го няма този бунт в музиката?


- На този въпрос най-малко аз мога да отговоря. Бунтарите се умориха и отчаяха да чакат нещо да се промени, някой да ги чуе... Но, това се случи с всички нас, цяло поколение, което очаквахме промяната да се състои и да измени живота ни.

- Саундтракът вече се продава на CD. Кое е любимото Ви парче и защо?

- Харесвам всички парчета! Разбира се, „Няма да е днес“ е квинтесенцията на „обновената“ група „Жигули“ и няма как да не ми е любимо.

- Извън група „Жигули“ - какво ново Ви предстои на театралната сцена?

- В очакване съм нещо ново да ми се случи. Все още не мога да се похваля с нищо предстоящо, но не губя надежда.

- В кои постановки могат да Ви гледат зрителите в момента и коя роля Ви кара да се чувствате най-сигурна в образа?

- Не мога да отлича роля, защото за мен всички роли са мои деца и ги обичам повече от всичко! В репертоара на театър „София“ можете да видите постановките, в които участвам. Добре дошли сте, надявам се, че няма да ви разочаровам! В театър „199“ играя в представлението „Театър, любов моя“, заповядайте!

- Къде се чувствате по-добре – в киното или в театъра? А може би в телевизията?

- Навсякъде! Когато имам хубава роля, в добър сценарий, подчертавам, това е изключително важно за мен, пред камерата се чувствам чудесно! В театъра – това е нещо особено, една голяма любов, която е чудесно да е споделена с публиката – моя най-верен и любим партньор!

- Има ли роля, която мечтаете да изиграете?

- Да, следващата.

- Любовта е движеща сила в живота на човек. Когато обичаме и сме обичани – това ни дава стимул да даваме най-доброто от себе си. Какво е любовта за Вас?

- Всичко е любов! Това не е само заглавие на филм, а великата сила, която движи живота!

- За какво мечтаете?

- Банално… Здраве, мир, благоденствие!

- Какво ще пожелаете на читателите на High View Art?

- Бъдете здрави, мислещи, обичащи същества! Бог да е с всички вас! 


Няма коментари:

Публикуване на коментар