Зима

Зима
Пролет

3 ноември 2021 г.

Копринка Червенкова: Не можем да избягаме от аргумента "Covid" в кампанията

"Аз се ваксинирах, защото си дадох сметка, че зеленият сертификат, който ни наложиха, ме лишава от театър, кино, концерт, кръчма."  

 

"Не можем да избягаме от аргумента "Covid" в предизборната кампания, който ще играе много важна роля и в президентската, и в парламентарната."

Това мнение изказа пред БНР журналистката Копринка Червенкова, дългогодишен главен редактор на в. "Култура" .

По думите ѝ политиците отправят призиви за ваксиниране, но ги затрупват с компромати и обвинения към политическия противник.

Според нея в момента се организира истерия около Covid вълната:

"Проблемът "Covid" ще се отрази на тези политически фигури, които се държат малко дистанцирано от него, защото на тях не им е приятно това организиране на истерия, те виждат, че това не е разумно".

Не е толкова критична ситуацията, смята тя и уточни:

"Играе се със статистиката, под сурдинка се казва процентът на положителните, а непрекъснато ни удрят по главите с едни 5 хиляди, 6 хиляди души".

По думите ѝ антиваксъртвото е идеология, но последователите ѝ са много малка част от всички, които не искат да се ваксинират.

"Аз се ваксинирах, защото си дадох сметка, че зеленият сертификат, който ни наложиха, ме лишава от театър, кино, концерт, кръчма. Въобще, взема ми едни важни неща от моя живот, които го правят по-поносим и интересен, малки удоволствия и утехи. Дадох си сметка, че това ще ми го вземат и то за дълго, защото знам какво се случва в Европа. Има обаче хора, които нищо не може да ги уплаши, те казват, че на тях нищо не могат да им вземат, за тях е важен холът и телевизорът. Това е еманация на българския еснафлък", обясни Червенкова.

Журналистката направи прогноза, че 47-ото Народно събрание ще излъчи правителство, но то няма да бъде съставено от т.нар. партии на промяната.


 

1 коментар:

  1. Така е, да не се поддаваш на немедицински аргументи, за да си извършиш медицинска процедура е еснафщина. А да позволиш да ти вкарат нещо, в което не вярваш, за да те пуснат на кино е аристократизъм. Все си мислех, че е нещо като проституция, ама всеки си има гледна точка.

    ОтговорИзтриване