Зима

Зима
Пролет

19 ноември 2021 г.

Дмитрий Песков: Всеки път ни се струва, че нищо по-нелепо не може да дойде от САЩ, и всеки път се заблуждаваме

"Само руснаците могат да определят кой и кога трябва да бъде президент на Руската федерация." 

 

"Кремъл смята за неприемлива инициативата на американските конгресмени да не признават Владимир Путин за президент, ако той реши да се кандидатира за нов мандат, и отбелязва, че това демонстрира на света, че Съединените щати официално се намесват в делата на други държави."

Това заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от Cross.bg.

Конгресмените Стив Коен и Джо Уилсън внесоха в Камарата на представителите на САЩ предложение да не признава руския президент Владимир Путин за глава на руската държава, ако реши да се кандидатира за нов мандат през 2024 г.

„Разбира се, видяхме го. Всеки път ни се струва, че нищо по-нелепо, нищо по-агресивно, недружелюбно и неконструктивно не може да дойде от другата страна на океана. И всеки път се заблуждаваме. Идва, за съжаление", Песков каза пред репортери.

Но сериозно казано, да, това всъщност е отлична демонстрация не само на Руската федерация, но и на всички страни по света, демонстрация, че Съединените щати официално се намесват във вътрешните работи на други държави. Считаме подобни инициативи на конгресмените за неприемливи. Считаме това за намеса в нашите дела. И ние сме убедени, че само руснаците могат да определят кой и кога трябва да бъде президент на Руската федерация", добави той.

Няма коментари:

Публикуване на коментар