Зима

Зима
Пролет

22 ноември 2021 г.

Американското посолство в София с остра критика към Румен Радев

"През последните няколко дни ние изразихме нашето дълбоко безпокойство пред българските власти, както във Вашингтон, така и в София."

 

"Съединените щати са дълбоко загрижени от неотдавнашните изявления на президента на Република България Румен Радев, в които той определя Крим като "руски"."

Това се казва в изявление на посолството на САЩ в София, публикувано във Фейсбук.

Посолството на САЩ в София излезе с позиция за Крим, в която изразява неодобрението си от репликата на Румен Радев на предизборния дебат с Анастас Герджиков на 18 октомври. Тогава Радев заяви, че Крим "е руски".

Ето какво пише още в изявлението:

"Съединените щати, Г-7, Европейският съюз и НАТО винаги са били ясни и обединени в позицията си, че въпреки опита на Русия да го анексира и продължаващата окупация, Крим е украински.

Всички ние, в това число и България, декларирахме на Срещата на върха по Кримската платформа през август, че Крим е неотделима част от Украйна и че ние не признаваме и няма да признаем руските опити да легитимират незаконното завземане и окупацията на полуострова.

През последните няколко дни ние изразихме нашето дълбоко безпокойство пред българските власти, както във Вашингтон, така и в София."


 

1 коментар:

  1. Що не се махнете да да вие Американски долнища,махайте се от Майка България...нямате право на глас

    ОтговорИзтриване